Connect with us

Šport

Veslovenie: Babač s Vančom skončili na ME druhí v B-finále

Published

on

Reklama

Piešťanskí veslári Lukáš Babač a Richard Vančo majú za sebou dlhú a náročnú sezónu. Na poslednom veľkom podujatí, ktorým boli Majstrovstvá Európy v talianskom meste Varese skončili v nedeľu 15. septembra v dvojskife mužov ľahkých váh na druhom mieste v B-finále, čo znamená celkové ôsme miesto.

Reklama

V sobotňajšom semifinále sa Piešťanci po štarte držali na treťom postupovom mieste do A-finále, avšak v polovici preteku so súpermi neudržali krok. Záver dvojkilometrovej trate už vypustili a šetrili sily na dnešný súboj o celkové siedme miesto. V ňom výborne odštartovali a každým medzičasom prechádzali na prvom mieste, avšak súperi strácali len desatiny sekúnd. Záver výborne vyšiel bulharským reprezentantom Zlatkovi Karaivanovovi a Vassilovi Vitanovi, ktorí sa postupne prepracovávali z tretieho miesta po štarte na špicu. V dramatickej koncovke preteku predstihli aj veslárov zo Sĺňavy, keď cieľom prešli o 26 stotín sekundy skôr. Tretí doveslovali Nemci Julius Peschel a Matthias Arnold, ktorá za slovenskými reprezentantmi zaostali o necelú sekundu.

Lukáš Babač a Richard Vančo tak zavŕšili sezónu poznačenú „naháňaním“ sa za olympijskou kvalifikáciou umiestneniami v B-finále na Majstrovstvách sveta i Európy.

Reklama

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články