Connect with us

Šport

Veslovanie: Vančo vyhral na majstrovstvách sveta B finále

Published

on

Reklama

Nájdený piešťanský veslár Richard Vančo vyhral na majstrovstvách sveta vo veslovaní v bulharskom Plovdive B finále skifu juniorov a skončil celkovo siedmy. Lukáš Babač v rámci majstrovstiev sveta seniorov v neolympijských disciplínach skončil v skife mužov ľahkých váh celkovo desiaty.

[singlepic id=33957 w=320 h=240 float=left]Richard Vančo si v posledom preteku na majstrovstvách sveta počínal absolútne suverénne. Od štartu viedol a s náskokom dvoch až troch sekúnd a nedovolil súperom priblížiť sa. B finále vyhral pred Bielorusom Pilipom Pavukouom a Juhoafričanom Jamesom Johnstonom a obsadil celkovo 7. miesto.

Reklama

O niečo menej sa darilo jeho skúsenejšiemu kolegovi Lukášovi Babačovi, ktorý mal taktiež možnosť zabojovať o siedme miesto. [singlepic id=13343 w=320 h=240 float=right] Piešťanec síce začal výborne a po polovici preteku viedol so sekundovým náskokom na druhého Francúza Guillaume Raineau, avšak v druhej polovici začal strácať a predstihli ho aj Poliak Bartlomiej Lesniak a Bulhar Nedelcho Vasilev. Dovesloval tak štvrtý, čo znamená celkové desiate miesto.

Autor: th Foto: Matúš Vančo

Reklama

Populárne články