Connect with us

Šport

Futbal: Piešťanci prehrali v Leviciach 2:0

Published

on

Reklama

V treťom kole na seba 19. augusta narazili dvaja nováčikovia, ktorí spolu súperili aj v minulej sezóne o prvé miesto v regionálnej súťaži MRZ. Takmer presne pred rokom, na domácom štadióne, sa po tuhom taktickom boji tešil FK Slovan Levice z víťazstva nad PFK Piešťany 1:0.

[singlepic id=28854 w=320 h=240 float=left]Po úvodnom oťukávaní prevzali opraty zápasu domáci. Prvý náznak šance z kopačky Fekiača stačila obrana PFK zažehnať. V 16. minúte sa už domáci tešili, nepodarený výkop Pahulyiho predĺžil hlavou Hlaváčik a lopta sa dostala až k rozbehnutému Molnárovi. Jeho zakončenie dokázal ešte Hodulík zraziť na žrď, no od nej sa za pomoci bezmocného Vallu dostala do hosťujúcej siete – 1:0. Piešťany sa snažili okamžite odpovedať Galbom, jeho pokus z diaľky šiel vedľa.

Reklama

V 26. minúte sa do rýchleho brejku dostali domáci, Petráš vysunul Molnára pohybujúceho sa na hranici ofsajdu a ten sa zoči-voči Hodulíkovi nemýlil – 2:0. Hostia sa z dvoch rýchlych gólov nemohli spamätať naopak domáci mohli tesne pred prestávkou pridať ďalší gól. Najskôr Feješ po Molnárovom centri hlavou minul a o chvíľu pred Molnárom zasahoval Hodulík. Ako Levice skončili prvý polčas, tak začali druhý a po zaváhaní Moravčíka musel znova pred Molnárom hasiť Hodulík.

Až v 63. minúte sa o slovo prihlásili aj hostia, po dlhom pase Chebeňa sa do šance dostával Ulrich, ale obrana ho dokázala zblokovať. Domáci vedomí si svojho náskoku sa sústredili hlavne na obranu, no využívali každú príležitosť rýchli protiútok do otvorenej obrany PFK. Po jednom z nich sa do šance dostal Bobor, ale miesto strely volil prihrávku. Chvíľu na to zluftoval v obrovskej šanci striedajúci Ivan.

Reklama

Až v 79. minúte prišla prvá a zároveň jediná strela PFK do priestoru brány. Postaral sa o ňu Gligič po rohovom kope Chebeňa, Pahulyi ju pohodlne kryl. V samom závere mohli domáci ešte zvýšiť svoje vedenie. Najskôr z bránkovej čiary vykopával Valla po súboji Ivana s Hodulíkom a potom mal gól dvakrát na hlave J. Varga. Prvú bravúrne vyrazil Hodulík a druhú poslal nad.

Takmer tisíc prítomných divákov videlo zaslúžené víťazstvo domáceho Slovana 2:0.

Góly: 16. Valla (vlastný), 26. Molnár.

ŽK: 31. Feješ – 65. Moravčík, 70. Mehdi-Karim, 77. Halás.

Zostava Slovan: Pahulyi – Kováč, Palic, P. Varga, Hlaváčik – Bobor (85. J. Varga), Petráš (63. Ivan), Turčan, Fekiač – Feješ (67. Šlachta), Molnár.

Zostava PFK: Hodulík – Vyskoč, Sailer, Chebeň, Valla – Galba, Moravčík – Pyrka (46. Halás), Mehdi-Karim (75. Rusnák), Gligič – Ulrich (70. Valachovič).

Autor: Juraj Valo

Populárne články