Connect with us

Šport

Veslovanie: Vančo na Európe siahal na bronz, napokon skončil štvrtý

Published

on

Reklama

Po dobrých výsledkoch na svetovom pohári mužov a neúspešnom pokuse kvalifikovať sa na olympiádu s Lukášom Babačom na dvojskife, čakal uplynulý víkend mladého piešťanského veslára jeden z vrcholov sezóny – Majstrovstvá Európy juniorov v slovinskom Blede. Richard Vančo potvrdil svoju výkonnosť a siahal na medailu. Žiaľ napokon z toho bolo len nepopulárne štvrté miesto.

[singlepic id=31180 w=320 h=240 float=left]Veslár zo Sĺňavy postúpil do finále zo sobotňajších opravných jázd. V ňom si zmeral sily so suverénom rozjázd Michalom Plocekom z Českej republiky, Jernejom Markovicom zo Slovinska, Natanom Wegrzycki-Szymczykom z Poľska, Mariom Santerom z Rakúska a Borisom Yotovom z Azerbajdžanu. Suverénom finálovej jazdy bol Čech Plocek, ktorý na dvojkilometrovej trati vyhral systémom štart cieľ. Na druhom mieste od začiatku vesloval slovinský pretekár a tretí bol až do posledného medzičasu na 1500 metrov Richard Vančo. Päťsto metrov pred cieľom mal na štvrtého Poliaka Szymczyka náskok skoro dvoch sekúnd. Ten však svoje tempo po pomalšom úvode neustále stupňoval a v závere Richarda Vanča predbehol. Piešťasnký talent sa tak musel uspokojiť so štvrtým miestom.

Reklama

Na majstrovstvách Európy sa predstavila aj ďalšia posádka zo Sĺňavy a to párová štvorka juniorov v zložení Martin Bojnanský, Martin Petrovič, Peter Strečanský a Martin Kosák. Piešťanská párovka po neúspešnej rozjazde a opravnej jazde napokon išla C finále, kde skončila na piatom mieste, čo znamenalo konečné sedemnáste miesto.

[singlepic id=31182 w=320 h=240 float=right]Na 57. Medzinárodnej regate, ktorá sa konala súbežne s majstrovstvami Európy, si výborne počínal dvojskif mužov ľahkých Váh v zložení Matej Šmída zo Sĺňavy Piešťany a Marek Režnák zo Šintavy, ktorí si v prvý deň vybojovali bronzové medaily a druhý deň boli skončili na štvrtom mieste. V skife mužov sa predstavil aj Matúš Vančo, ktorý skončil v C finále, to sa však pre zlé počasie nešlo. V mužskom skife sa darilo slovenskému reprezentantovi André Rédrovi, ktorý v prvý deň dovesloval tretí a druhý deň bol druhý.

Reklama

[nggallery id=1720]

Autor: th Foto: MS

Populárne články