Connect with us

Šport

Veslovanie: Strečanský s broznom z ME do 19 rokov. Kublová tiež s pekným výsledkom

Slovenskí reprezentanti sa predstavili počas uplynulého víkendu 20. a 21. mája na Majstrovstvách Európy vo veslovaní pretekárov do 19 rokov vo Francúzsku. Piešťanec Peter Strečanský pridal k doterajším úspechom ďalší výborný výsledok, keď získal v skife bronz. Nestratila sa ani Anna Kublová, jeho oddielová kolegyňa, ktorá rovnako v skife skončila druhá v B finále a  získala tak celkové ôsme miesto.

Published

on

Reklama

Peter Strečanský potvrdil formu hneď v rozjazde, ktorú v čase 7:14, 98 vyhral a postúpil priamo do semifinále. V boji o finálovú miestenku dovesloval na postupovej tretej priečke, keď ho od druhého Rakúšana delilo zhruba pol sekundy. Podstatné však bolo prísť s istotou do tretieho miesta, ktoré zaručovalo účasť medzi najlepšou šesticou.

Reklama

Vo finále od štartu do cieľa vesloval na treťom mieste. Druhý skončil Turek Halil Kann Koroglu a víťazom sa stal Talian Marco Selva, medailista z vlaňajších juniorských majstrovstiev sveta v dvojskife.

Anna Kublová v rozjazde doveslovala na treťom mieste, keď ju predbehli pretekárky z Rakúska a domáceho Francúzska. Postup  z rozjazdy priamo do finále patril len víťazke. Ostatné pretekárky sa predstavili v opravných jazdách. Tu doveslovala mladá Piešťanka opäť tretia za českou a maďarskou pretekárkou. Znamenalo to pre ňu pokračovanie v súboji o celkové siedme miesto.

Reklama

V B finále sa rozbiehala pomalšie, keď po prvej päťstovke bola na štvrtom mieste. Na kilometri už pri jej mene svietila druhá priečka a za vedúcou Francúzkou Rose Gallenovou zaostávala zhruba sekundu. V absolútnom závere súperku sťahovala, avšak k prvenstvu v jazde a teda celkovému siedmemu miestu, jej chýbalo 0,39 sekundy.

Preteky veslárskych majstrovstiev Európy majú ťažký formát, keďže v sobotu dopoludnia sa jazdia rozjazdy a popoludní opravné jazdy. V nedeľu dopoludnia na pretekárov čakajú dva kilometre v semifinále a popoludní ďalšie dva vo finálových jazdách. V priebehu dvoch dní tak absolvujú tri až štyri preteky, ktoré ich stoja značné množstvo síl a tak uspieť je o to náročnejšie.

-th- Foto: -ps-

Populárne články