Connect with us

Šport

Veslovanie: Mladý Piešťanec vyjazdil A-finále na svetovom pohári medzi dospelými

Najmladší účastník 1. kola Svetového pohára vo veslovaní v chorvátskom Záhrebe, Peter Strečanský z Piešťan, zaknihoval v sobotu 6. mája výborný výsledok medzi dospelými. V A-finále skifu ľahkých váh obsadil 6. miesto.

Published

on

Reklama

Ešte stále sedemnásťročný junior cestoval na svetový pohár s cieľom nazbierať skúsenosti a vyskúšať formu pred blížiacimi sa ME juniorov vo Francúzsku.

V piatok sa najskôr predstavil v rozjazde, z ktorej priamo do A-finále postupovali dvaja pretekári. Mladý Piešťanec skončil štvrtý. Mal však stále možnosť zabojovať o miestenku vo finále v opravnej jazde, z ktorej tiež postupovali dve lode. Opravnú jazdu Peter Strečanský vyhral v čase 7:10:42.

Reklama

V sobotu ho tak čakalo prvé veľké finále medzi dospelými. Zmeral si v ňom sily so svetovou špičkou v kategórii skifárov ľahkých váh. Víťazom sa stal Slovinec Rajko Hrvat (bronzový na vlaňajších MS v Račiciach), druhý skončil Andri Struzina zo Švajčiarska a tretí maďarský niekoľkonásobný medailista z majstrovstiev sveta a Európy, Peter Galambos.

Peter Strečanský

Peter Strečanský sa v úvode preteku snažil držať výrazne starších a skúsenejších pretekárov. Vekový rozdiel sa však po pár stovkách metrov začal prejavovať. Napriek tomu sa Slovák nevzdával a bojoval o konečné piate miesto. To mu v tesnom finiši ušlo o tri stotiny sekundy, čo je naozaj minimálny rozdiel.

Reklama

Finálovú jazdu ľahkých skifárov si môžete pozrieť tu.
-th- Foto: SVZ

Populárne články