Connect with us

Šport

Veslovanie: Skifár Richard Vančo v Brne s dvomi prvenstvami

Published

on

Reklama

V konkurencii veslárov z Čiech, Maďarska, Rakúska, Nemecka a Cypru, pretekali piešťanskí veslári uplynulý víkend (21.-22.5.) na Medzinárodnej juniorskej regate v Brne. Darilo sa predovšetkým Richardovi Vančovi, ktorý je za posledné roky jediným Slovákom, ktorému sa na tejto regate podarilo zvíťaziť.

[singlepic id=13876 w=320 h=240 float=left]Do sobotňajších rozjázd skifu juniorov nastúpili Piešťanci Richard Vančo a Martin Kosák. Obaja postúpili do A finále, ktoré sa bolo naplánované na popoludnie. Medzitým spoločne išli dvojkif juniorov, kde v rozjazde obsadili tretie miesto a mali štartovať v B finále. Na to však už nenastúpili a plne sa koncentrovali na skifárske finále, kde Richard Vančo zvíťazil a Martin Kosák skončil piaty. V nedeľu sa skif juniorov išiel ako delené finále. Richard Vančo a Martin Kosák sa vďaka žrebu stretli v jednej jazde. Richard vyhral a Martin prišiel druhý.

Reklama

V Brne sa predstavila aj dorastenka Klaudia Čambrová. Žiaľ nedarilo sa jej tak ako pre pár týždňami na piešťanskej vode a svoju brnenskú púť skončila v rozjazdách.

Piešťanská juniorská štvorka bez kormidelníka v zložení Martin Bojňanský, Martin Petrovič, Peter Strečanský, Denis Miček skončila ôsma. V pretekoch osemveslíc sa k Piešťancom pridali veslári z STU Bratislava Peter Trnka, Martin Tomik, Dominik Paluš a Jakub Ferko, pričom na miesto kormidelníka si sadol úspešný skifár Richard Vančo. V tejto zostave vyveslovali v päťčlennom finále štvrté miesto.

Reklama

[nggallery id=746]

Autor: db Foto: Adéla Hanáčková, Martin Verdonič

Populárne články