Connect with us

Šport

Veslovanie: Prvenstvá si doma vybojovali Vančo a Kuhajda

Published

on

Reklama

V sobotu 4. februára sa v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina uskutočnili preteky v halovom veslovaní O pohár Sĺňavy. Zúčastnilo sa ich 180 pretekárov z Čiech, Maďarska, Rakúska a Slovenska. V tejto konkurencii sa domáci veslári zo Sĺňavy Piešťany nestratili, v bodovaní klubov skončili na druhom mieste za VK Olomouc.

V kategórii mladších žiakov vyvesloval prvú medailu pre Sĺňavu na tomto podujatí Pavol Taraba. Medzi mladšími žiačkami sa darilo Piešťanke Kristíne Šurgrovej, ktorá skončila druhá. Dorastenka Alexandra Vičanová mala k medaile blízko. Od tretej Markéty Nedělovej ju však v cieli delilo 1,5 sekundy, a tak sa jej ušla iba nepopulárna štvrtá priečka. V dorasteneckej kategórii vybojoval pre domácich striebornú medailu Ondrej Kovačovič, keď časom 6:47,2 zaostal za víťazom  Tamásom Szegedim Budapesti Hattyú VSE 8,4 s.

Reklama

Medzi juniorkami jednoznačne dominovala Alexandra Vareková z Přerova, keď súperkám nadelila na dvojkilometrovej trati viac ako pol minúty. Veslárka VK Sĺňava Piešťany [singlepic id=25188 w=320 h=240 float=left]Klaudia Čamborová doveslovala tretia. Medzi veslárkami sa nestratila ani úspešná  plavkyňa Agáta Malíková z Prvého plaveckého klubu Piešťany, ktorá skončila štvrtá. V juniorskej kategórii sa víťazom zaslúžene stal domáci Richard Vančo časom 6:25,8, druhý Bance Fördös Mosonmagyaróvári VSE za ním zaostal 15 sekúnd. V tejto kategórii štartoval aj Vančov kolega Martin Kosák, ktorý žal v aktuálnej sezóne úspechy na trenažérových pretekoch v Čechách a stal sa víťazom Českého pohára, doma však závod nedokončil.

Medzi mužmi sa očakávalo vysoké umiestnenie od slovenského reprezentanta, domáceho Lukáša Babača, ktorý sa pripravuje na olympijskú kvalifikáciu do Londýna. Pretek mu však nevyšiel a dovesloval až na ôsmom mieste. V kategórii mužov Masters A sa stal víťazom jeho oddielový kolega Pavol Kuhajda v čase 3:03,1. Druhý časom 3:06,8 skončil Milan Lackovič z Prievidze, ktorý je nevidomý a ukázal, že na trenažéri sa dá výborne veslovať aj napriek tomuto hendikepu. Tretí dovesloval domáci Peter Mičutka (3:14) a len 0,1 sekundy za ním ďalší piešťanský veslár Tomáš Kubla. V preteku mužov Masters B skončil štvrtý plavec Pavol Malík z PPK Piešťany.

Reklama

Hobby kategóriu žien ovládla  plavkyňa Ema Suchomelová z PPK, keď za sebou nechala aj bývalé veslárky. Kategóriu hobby muži vyhral piešťanský kanoista Pavol Rusnák.,

Kompletné výsledky nájdete tu.

[nggallery id=1392]

Autor: ht Foto: Martin Palkovič

Populárne články