Connect with us

Šport

Veslovanie: Piešťanci získali osem zlatých

Published

on

Reklama

V poslednú septembrovú sobotu 24. 9. 2011 sa na Váhu v Piešťanoch uskutočnili Majstrovstvá Slovenska vo veslovaní. Piešťanskí veslári si v sedemnástich disciplínach vybojovali 20 medailí, z toho 8 zlatých.

[singlepic id=20423 w=320 h=240 float=right]Pretekov sa zúčastnil aj najlepší slovenský veslár súčasnosti, domáci Lukáš Babač, ktorý mal pôvodne naplánované voľno po svetovom šampionáte, kde skončil na 19. mieste a po majstrovstvách Európy, kde dovesloval medzi ťažkými skifármi na 11. mieste. Lukáš na Slovensku nemá konkurenciu, a tak nebolo v skife mužov príliš o čom debatovať, kto sa stane víťazom. Krok s ním ako tak držal iba ďalší Piešťanec Richard Vančo, ktorý skončil druhý, hoci je ešte iba junior. Richard Vančo si z nedávnych majstrovstiev Európy priniesol 10. miesto z dvojskifu ľahkých váh, kde pretekal so Stanislavom Gajdošíkom z SVK Bratislava. Táto dvojica sa stala aj víťazom dvojskifu mužov, ktorý bol zároveň pretekom o Cenu víťazov OH P. Schmidta a V. Kozáka. Pretek mužských párových štvoriek ovládli domáci Lukáš Babač, Richard a Matúš [singlepic id=20436 w=320 h=240 float=left]Vančovci a Matej Šmída. V osmách mužov vybojovali domáci pretekári bratia Vančovci, Šmída, Kosák a Strečanský v spoločenstve s pretekármi zo Šintavy druhé miesto.

Reklama

Juriorský dvojskif zo Sĺňavy v zložení Martin Kosák, Peter Strečanský získal druhé miesto a v skife juniorov skončil Kosák rovnako druhý. Ďalšie druhé miesto získala [singlepic id=20434 w=320 h=240 float=right]dvojka bez kormidelníka Denis Miček, Martin Bojnanský. Juniori aj v poslednej ich disciplíne, párovke bez kormidelníka, v zostave Miček, Bojnanský, Strečanský a Kosák, získali strieborné medaily.

Medzi skifármi dorastencami skončil domáci Martin Petrovič na druhom mieste, keď ho zdolal Peter Zelinka z SVK Bratisalva. Dvojskif dorastencov zo Sĺňavy dovesloval rovnako na druhom mieste. Párovka dorastencov Masarik, Mlčúch, Kovačovič a Petroff pretekala spolu s juniormi, kde doveslovala tretia, ale vo svojej kategórii sa stali majstrami Slovenska.

Reklama

Skif dorasteniek ovládli piešťanské pretekárky, prvenstvo získala Alexandra Vičanová a druhá bola Tatiana Puterová. Tatiana Puterová s Katarínou Horvátovou vyhrali aj dvojskif dorasteniek.

[singlepic id=20429 w=320 h=240 float=right]V skife mladších žiakov sa predstavil Piešťanec Pavol Taraba, ktorý si dovesloval pre striebornú medailu. Staršia žiačka Katarína Horvátová vybojovala v skife druhé miesto, keď v dramatickom súboji o pol sekundy podľahla Monike Tichej zo Šintavy.

Vo veteránskych kategóriach v dvojskife mužov získala striebro posádka Jozef Kubla, Tomáš Hudcovič. Veľmi dramatický bol pretek veteránskych štvoriek, kde boli [singlepic id=20416 w=320 h=240 float=left]medzi loďami až do cieľa minimálne rozdiely. Napokon zvíťazili veslári z SVK Bratislava a domáci v zostave Pavol Kuhajda, Tomáš Černák, Branislav Jurga a Marián Klčo skončili na druhom mieste. Veteránnska osemveslica v zostave Kuhajda, Černák, Jurga, Škulec, Mičutka, Drlička, Rusnák, Klčo a kormidelníčka Erika Jurgová vyhrala disciplínu klubových osiem a zároveň si vybojovala majstrovský titul mužov Masters.

[nggallery id=1117]

Autor: db Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto

REKLAMA

Populárne články