Connect with us

Šport

Veslovanie: Lukáš Babač víťazom prvého kola svetového pohára

Published

on

Reklama

Piešťanskému veslárovi Lukášovi Babačovi sa tento rok darí. Tridsaťročný skúsený pretekár, zatiaľ vyhral všetky preteky aktuálnej sezóny a dnes sa stal prvým slovenským veslárom, ktorý vyhral preteky svetového pohára. V slovinskom Blede si vo finále skifu mužov ľahkých váh počínal suverénne a zvíťazil systémom štart cieľ.

lukas babac

Reklama

Lukáš Babač (uprostred) 

REKLAMA

Reklama

bio dia web baner 300x300 apr15

Dobrú formu Piešťanca naznačovala už nedávna regata v chorvátskom Záhrebe, ktorú vyhral. Generálkou na prvé kolo svetového pohára bola v piatok Medzinárodná regata na  jazere Bled. Tú Lukáš vyhral s takmer trojsekundovým náskokom pred Číňanom Guiyingom Zhu a Švajčiarom Silvanom Zhanderom. Program na Blede pokračoval cez víkend prvým kolom svetového pohára. L. Babač vyhral rozjazdu aj semifinále a hoci nemal najrýchlejší čas, patril vo finále k favoritom na víťazstvo. To potvrdil dnes predpoludním, keď sa hneď po prvých 500 metroch ujal vedenia a svoju pozíciu si udržal až do cieľa.  Ako jediný sa dostal časom 6:59,40 pod sedem minút a pred druhým Slovincom Rajkom Hrvatom mal náskok takmer dve sekundy. Na treťom mieste dovesloval Bulhar  Nedelcho Vasilev. Štvrtý skončil Čiňan Guiyingom Zhu, piaty Silvan Zhander a šiesty Čech Petr Čabla.

O tri týždne čaká na Lukáša Babača jeden z vrcholov sezóny, ktorým sú Majstrovstvá Európy v poľskej Poznani.  Po aktuálnom výsledku je Piešťanec jedným z favoritov minimálne na finále. V Poznani to bude mať však Lukáš Babač ťažšie, keďže sa očakáva účasť ďalších pretekárov svetovej špičky, ktorý sa pretekov v Slovinsku nezúčastnili.

-th- Foto: Ľubomír Ander

Populárne články