Connect with us

Šport

Veslovanie: L. Babač v semifinále MS, R. Vančo oň bude bojovať zajtra

Published

on

Reklama

Piešťanskí veslári Lukáš Babač a Richard Vančo si zatiaľ počínajú veľmi dobre na Majstrovstvách sveta seniorov v neolympijských disciplínach a MS juniorov v bulharskom Plovdive. Starší z nich, Lukáš Babač je už v semifinále, mladšieho nádejného juniora Richarda Vanča čaká po dnešných rozjazdách zajtra štvrťfinále.
Majstrovstvá sveta sa začali pre L. Babača včera rozjazdou. V nej si zmeral sily aj s Dánom Henrikom Stephansenom, ktorý medzi [singlepic id=13343 w=320 h=240 float=left]ťažkými skifármi na olympijských hrách v Londýne obsadil 13. miesto. Po prvých 500 metroch mal na neho náskok cez tri sekundy a viedol. Keďže však ďalej postupovali tri lode a ďalší pretekári výrazne zaostávali Lukáš zvoľnil a šetril sily na štvrťfinále. V polovici trate išli so Stephansenom bok po boku. Do cieľa veslár zo Sĺňavy dovesloval pohodlne druhý a postúpil do dnešného štvrťfinále. V ňom ho čakali súperi z Írska, Talianska, Japonska, Slovinska a Honkongu. Od štartu sa ujal vedenia Talian Pietro Ruta. Piešťanec sa nikam nehnal a kontroloval si druhé miesto, čiže jednu z troch postupových priečok do semifinále, medzi dvanástku najlepších. Semifinále čaká vicemajstra sveta z roku 2010 už zajtra a v ňom sa rozhodne o tom či postúpi do finále medzi šesticu najlepších.

[singlepic id=20436 w=320 h=240 float=left]Prvý pretek dnes absolvoval aj Richard Vančo. V rozjazde skifu juniorov dovesloval na druhom mieste za úradujúcim juniorským majstrom Európy, Čechom Michalom Plocekom z Uherského Hradišťa. Na Európe skončil Pieštanec štvrtý. Richarda čaká zajtra štvrťfinále a súboj o postup do semifinále.

Reklama

Aktuálne informácie o piešťanských veslároch aj na ich facebookových profiloch – Lukáč Babač, Matúš Vančo. 

Autor: ht Foto: T. Hudcovič

Reklama

REKLAMA
Camping Pullman - neseďte doma, príďte k nám

Populárne články