Connect with us

Novinky

Veslovanie: L. Babač na MS druhý v B-finále

Published

on

Reklama

Slovenský reprezentant vo veslovaní Lukáš Babač z Piešťan napokon na tohtoročných majstrovstvách sveta vybojoval ôsme miesto, keď skončil druhý v B-finále.


Na Floride v oblasti Sarasota-Bradenton sa v prípade Lukáša lámal chlieb v semifinále. Mal ho rozbehnuté viac ako dobre, veď tri štvrtiny trate viedol. „Bohužiaľ nevyšlo podľa mojich predstáv. Po dlhom vedení mi na posledných 250m jednoducho došli sily. Bol to jeden z najťažších pretekov mojej kariéry, začiatok aj priebeh preteku bol z mojej strany slušný, no na konci som už nevládal udržať tempo s postupujúcimi pretekármi,“ konštatoval piešťanský veslár po preteku na svojej facebookovej stránke.

Reklama

B – finále, teda súboj o 7. až 12. miesto bolo na programe v piatok 29. septembra. Lukáš v ňom mal za súperov pretekárov z Mexika, USA, Maďarska, Poľska  a Chorvátska. Takmer celú dvojkilometrovú trať vesloval na druhom mieste, iba po tretej päťstovke bol tretí, v závere sa však opäť dostal na druhú priečku za víťazného Alexisa Lopeza Garciu z Mexika. „Nebol to síce výsledok, v ktorý som dúfal, ale ide sa ďalej. Ďakujem vám všetkým za podporu!“ vyjadril sa po pretekoch L. Babač.
-th- Foto: FB L. Babač

Reklama

Populárne články