Connect with us

Šport

Veslovanie: Babač na MS deviaty

Published

on

Reklama

Piešťanec Lukáš Babač skončil vo svojom poslednom vystúpení na majstrovstvách sveta vo veslovaní v B-finále skifu mužov ľahkých váh na treťom mieste. Celkovo to znamená pre piešťanského odchovanca deviatu priečku.

Reklama

REKLAMA

MONKEY

Reklama

Víťazom B-finále, teda preteku o celkové 7. až 12. miesto, sa stal Číňan Jingbin Zhao systémom štart cieľ. Na druhom mieste skončil dánsky pretekár Steffen Jensen, ktorý predbehol Lukáša Babača o 5 sekúnd. Za Piešťancom skončili pretekári z Anglicka, Maďarska a Japonska.

Lukáš Babač nechcel pred pretekmi hovoriť o svojich ambíciách. Po nich zhodnotil, že má zmiešané pocity. „Je to také čudné, som v lepšej forme ako som čakal, ale s horším umiestnením ako som chcel. V podstate ma od medaile delila jedna sekunda,“ povedal hlavne na margo semifinálového preteku. Lukáš na rozdiel od svojich konkurentov nie je profesionálnym športovcom, ale na svoje živobytie si musí zarábať sám. Práve preto pred časom otvoril obchod s bicyklami a bežeckými potrebami. Motiváciu do budúcna po týchto pretekoch nestratil, práve naopak: „Nakoplo ma to, rozdiely boli fakt minimálne a mám ešte stále na medailu. Som jediný človek v štartovom poli ľahkých skifárov, ktorí sa nevenuje výhradne veslovaniu ako práci, ale je fakt hobby, takže motiváciu do ďalších sezón mám a budem ďalej poctivo pracovať.“  Počas tohoto víkendu si dáva Lukáš voľno, keďže sa presúva späť na Slovensko a od pondelka ako hovorí „valí na bike“ a do konca sezóny ho pravdepodobne ešte uvidíme na nejakých cyklistických pretekoch.

(th) Foto: ht

 

Populárne články