Connect with us

Šport

Cyklistika: Cestný pretek na majstrovstvách sveta J. Metelka nedokončil

Published

on

Reklama

Keď to nejde, tak to nejde, musel zhodnotiť priebeh cestného preteku na majstrovstvách sveta paracyklistov v americkom Greenville piešťanský cyklista Jozef Metelka. Defekt a opakované problémy s reťazou spôsobili, že z preteku odstúpil po piatich kolách z ôsmych.

metelka-560x371[1]

Reklama

 

REKLAMA

Reklama

MONKEY

 

Po druhom mieste v časovke, keď na víťaza Čecha Jiřího Bouška stratil slovenský pretekár iba šesť sekúnd, si v cestnom preteku s hromadným štartom veril. Žiaľ možnosť bojovať o titulné priečky mu zahatali technické problémy: „Defekt, dvakrát zaseknutá a raz spadnutá reťaz znamenala, že som odstúpil po piatich kolách preteku. Neutrálne mechanické vozidlo mi príliš nepomohlo, aby som sa vrátil do balíka a sťahovať sám dvoj-troj minútovú stratu bolo nemožné.  Dnes to bol proste hrozný deň,“ skonštatoval po preteku Jozef Metelka. Pretek nedokončil ani Jiří Ježek, jeden z najlepších svetových jazdcov, keď utrpel vážne zranenia potom čo bol natlačený do bariéry.

Víťazom kategórie C4 na takmer 82 kilometrovej trati sa stal Talian Michele Pittacolo v čase 1:54:24, ktorý preťal pásku ako prvý v šprinte šesťčlennej skupiny. Druhý bol Rus Sergej Pudov a tretí víťaz časovky Čech Jiří Bouška.

Text: ht Ilustračné foto: Archív J. Metelku

REKLAMA

20082014-AB-contact

Populárne články