Connect with us

Šport

Veslárov v nedeľu potrápil dážď a vietor

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu sa v Piešťanoch uskutočnili veslárske preteky O pohár SNP. V piatok 10. mája im predchádzala regata olympijských nádejí v dorasteneckých kategóriach, na ktorej štartovali reprezentačné výbery z Poľska, Česka, Maďarska, Rakúska a Slovenska. V rámci Pohára SNP boli z Piešťancov najúspešnejší muži Richard Vančo a Lukáš Babač a vo veteránskej kategórii Andrej Vičan.
[singlepic id=42778 w=560 h=375 float=center]V sobotu v skife jedenásťročných mladších žiakov zaznamenal v treťom delenom finále pódiové umiestnenie domáci Andrej Čechvala, ktorý dovesloval druhý. V disciplíne štvorka mužov veteránov bez kormidelníka obsadili prvé dve priečky veslári z SVK Bratislava. Piešťanci v zložení Andrej Vičan, Ondrej Berlanský, Marián Klčo a Martin Ulehla doveslovali tretí. V preteku trinásťročných starších žiakov skifárov získal Pavol Taraba z VK Sĺňava Piešťany striebornú medailu. Podobne medzi 14-ročnými skončil jeho klubový kolega Michal Bačkády taktiež druhý.
Párovku mužov veteránov vyhrali Ukrajinci z Kyjeva. Domáci v zložení Kuhajda, Lamos, Rusnák, Drlička boli druhí. Rovnako druhá priečka im patrila i v preteku veteránskych osemveslíc, keď zostava Pavol Kuhajda, Milan Rusnák, Andrej Vičan, Peter Mičutka, Eduard Drlička, Miroslav Škulec, Branislav Jurga, Marián Klčo s kormidelníčkou Erikou Jurgovou nestačili na pretekárov SVK Bratislava.
[singlepic id=42787 w=560 h=375 float=center]V nedeľu poznačil preteky dážď a silný vietor. Žiacke disciplíny boli napokon zrušené a tak pretekali iba dorastenci, juniori a dospelí. V skife mužov zvíťazil domáci Richard Vančo, ktorý necelé dva kilometre prešiel za 5 minút a 49 sekúnd. Druhý dovesloval o 5 sekúnd pomalšie jeho klubový kolega Lukáš Babač. Ten si užil dosýta najpomalšiu jednotku dráhu. Tretí bol Peter Legény z VK Slávia STU Bratislava.
V druhom delenom finále dvojskifu starších žiakov si tretie miesto vyveslovali Piešťanci Michal Bačkády a Pavol Taraba. V skife žien veteránok bola druhá domáca Adriana Piknová. Rovnako druhá priečka patrila aj domácej pretekárke Klaudii Čamborovej v skife junioriek.
REKLAMA
bike-centrum

Dvojskif mužov veteránov ovládli Andrej Vičan a Július Lamos vo farbách anglického RC Putney Town London. V tomto preteku sa predstavil po prvý raz slovenský nevidiaci veslár Milan Lackovič z Prievidze, ktorý však jazdí za Sĺňavu Piešťany. V lodi s ním sedel bývalý slovenský reprezentant Pavol Kuhajda. Milan Lackovič sa zatiaľ iba zoznamuje s technikou veslovania na vode, ale vzhľadom k jeho sľubným výsledkom na trenažéri, je cieľom dvojice vyveslovať si v budúcnosti účasť na majstrovstvách sveta, či paralympiáde.
V spojenom preteku pároviek juniorov a mužov boli najrýchlejší domáci Lukáš Babač, Richard Vančo, Matúš Vančo a Matej Šmída. L. Babač s R. Vančom vyhrali aj dvojskif mužov. V tejto disciplíne sa spolu predstavia na prelome mája a júna na Majstrovstvách Európy.
Predposledný pretek programu piešťanskej regaty mixovaný dvojskif veteránov vyhrala domáca dvojica Monika Šimunová a Andrej Vičan. Druhí boli Lucia Bulejková zo Šintavy s Júliusom Lamosom, ktorý tento raz hájil piešťanské farby. Tretí doveslovali ďalší Piešťanci Zuzana Buková a Tomáš Hudcovič.

Reklama

[nggallery id=2286]
Text a foto: ht

Reklama

Populárne články