Connect with us

Šport

Veslári žali na záver sezóny úspechy v Bratislave

Published

on

Reklama

Posledný septembrový víkend strávili piešťanskí veslári v Bratislave. V sobotu sa uskutočnil pretek osemveslíc na Dunaji a v nedeľu Majstrovstvá Slovenska na Zlatých pieskoch.

Pretek osemveslíc pod názvom Devín-Bratislava mal štart v ústí rieky 555897_554974927891307_204898595_nMorava pri zrúcanine Devín, cieľ pretekov bol pri lodenici Slovenského veslárskeho klubu Bratislava (Nový most). Štartovalo sa s polminutovým intervalom na trati s netradičnou dĺžkou 11 km. Minuloročné víťazstvo sa podarilo obhájiť piešťanským veslárom Richardovi a Matúšovi Vančovcom, ktorých doplnili veslári z STU Bratislava a českého klubu SVK Břeclav. Ich víťazný čas bol 26 minút 15 sekúnd, druhí s odstupom 17 sekúnd skončili domáci pretekári z SVK Bratislava. Ďalší piešťanskí veslári zložili čisto piešťanskú osemveslicu, keď v zložení Martin a Mário Ulehlovci, Andrej Prítula, Andrej Vičan, Marián Obert, Martin Kosák, Martin Petrovič, Martin Bojňanský s kormidelníkom Branislavom Šuchom vyhrali veteránsku kategóriu a dosiahli celkovo tretí najrýchlejší čas.

Reklama

V nedeľu boli na programe Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa konali na Zlatých pieskoch na trati 700m. V najmladšej kategórii žiakov a žiačiek 11 ročných obsadili prvé tri miesta piešťanci, vyhrala Tamara Sasáková, druhý skončil Martin Ambrus, tretí Timotej Miština. Medzi žiakmi 12 ročnými suverénne zvíťazil Andrej Čechvala. V žiakoch 1379248_555782597810540_480464737_nstarších obsadil v prvej jazde 2. miesto Michal Bačkády, tretí skončil Pavol Taraba. V druhej jazde si vybojoval 3. miesto Matúš Drlička. Pavol Taraba spolu s Michalom Bačkádym obsadili druhé miesto v dvojskife starších žiakov. V junioroch vybojoval na skife 2. miesto Ondrej Kovačovič. Medzi mužmi obhájil minuloročné víťazstvo na skife Richard Vančo, ktorí si tak pripísal cenu Petra Lederera. Tretí skončil jeho brat Matúš. Bratom Vančovcom sa tiež podarilo obhájiť víťazstvo v dvojskife, keď ich ani tento rok nikto neprekonal a tešili sa teda z víťazstva na Memoriáli P. Schmidta a
V. Kozáka (víťazov OH 1960). Veteránska kategória patrila Piešťancom. Na skife si najlepšie počínal Andrej Vičan, na dvojskife vyhrali Maroš Slovoba a Peter Strečanský. Veteráni vyhrali rovnako preteky osemveslíc.

Autor: mv Foto: www.facebook.com/veslovanie

Reklama

REKLAMA

IJaV-2

Populárne články