Connect with us

Šport

Piešťanci zobrali všetky tituly z Majstrovstiev Slovenska vznášadiel

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu 28. a 29. septembra sa konal Európsky pohár vznášadiel v Lhote pri Ostrave, ktorého spoluorganizátorom bol Klub vodné motorizmu a vodných športov Piešťany. Súčasťou boli aj Majstrovstvá Slovenska vznášadiel. Na pretekoch sa zúčastnili pretekári z Nemecka, Rakúska, Talianska, Poľska, Česka a Slovenska.

[singlepic id=47930 w=320 h=240 float=left]Jazdilo sa v štyroch kategóriách: FS, F50, FN a FJ. Na pretekoch bol vynikajúco pripravený aj sprievodný program. Jazdilo sa vo výbornom počasí, a preto aj mali preteky vysokú športovú úroveň. Škoda, že v triede FN v druhom kole Ladislav Baláž havaroval a ďalej v pretekoch nepokračoval. Piešťanským pretekárom sa darilo výborne.

Reklama

V triede FJ (juniori) sa stal Vojtech Hejna Majstrom Slovenska a v medzinárodných pretekoch skončil na druhom mieste za Markusom Kohlom z Nemecka. V tejto triede na Majstrovstvách Slovenska skončil na druhom mieste Martin Paulovič  z Piešťan. V triede FN sa stal Majstrom Slovenska Marián Monček  z Piešťan. V triede F50 sa stal Majstrom Slovenska Ivan Štefanik  z Piešťan a v medzinárodných pretekoch skončil na druhom mieste za Renatom Presotom z Talianska.

V najsilnejšej triede FS sa stal Majstrom Slovenska Jaroslav Baláž ml., ktorý vyhral aj medzinárodné preteky pred Andrewom Stihamaierom z Rakúska a Jaroslavom Balážom st. z Piešťan.

Reklama

[nggallery id=2539]

Text: Martina Bábiková Foto: Václav Todt

REKLAMA

IJaV-2

Populárne články