Connect with us

Šport

Veslári vymenili veslá a lode za bežky

Published

on

Reklama

Piešťanskí veslári vymenili koncom januára veslá a lode za paličky a bežky. V rámci zimnej prípravy absolvovali týždennú prípravu v biatlonovom areáli v Osrblí. Na časť sústredenia sa k nim pridali aj plavkyne z PPK Katarína Kaffková a Agáta Malíková.

[singlepic id=39707 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Cieľom sústredenia bol objemový vytrvalostný tréning. Na bežeckých tratiach v Osrblí trávili Ondrej Kovačovič, Daniel Kraic, Richard Vančo, Matúš Vančo a Matej Šmída pri dvojfázovom tréningu až 6 hodín. „Trať bola super a počasie tiež. Prvé dni bolo trochu zima, ráno okolo -17 stupňov Celzia, potom sa začalo otepľovať a  ku koncu už boli len diétne -3 stupne,“ zhodnotil sústredenie Matúš Vančo.

Veslárov čakajú najbližšie majstrovstvá Českej republiky na trenažéri 17. februára v Olomouci. Potom by už v prípade priaznivého počasia mohla začať príprava na vode. „Prvý aprílový víkend nás čakajú dlhé kontrolky v Čuňove,  20.4. a 21.4. budeme mať kontrolky na 2 km spojené s Rakúšanmi vo Viedni. Medzitým 13. a 14. apríla by sme chceli ísť do Chorvátska na medzinárodnú regatu Croatia Open. Tieto plány sa týkajú hlavne juniorov a mužov,“ priblížil úvod nadchádzajúcej sezóny M. Vančo. Veslárom by v príprave pomohlo sústredenie pri mori, avšak vzhľadom k objemu financií, ktorý majú k dispozícii sa budú pripravovať doma.

Reklama

[nggallery id=2133]

Autor: th Foto: mv a spol.

Populárne články