Connect with us

Novinky

Veronika Fidlerová: Reprezentovať Slovensko bol vynikajúci pocit

Published

on

Reklama

Veronika Fidlerová je 20-ročnou maturantkou Bilingválneho gymnázia vo Vrbovom, ktorá sa aktívne venuje fitness a v máji reprezentovala Slovensko na Majstrovstvách Európy v Španielsku. Na pódium sa prvýkrát postavila ako juniorka v roku 2016 v Ostrave, kde obsadila piate miesto a už o dva týždne nato získala zlato na Veľkej cene Dubnice. V roku 2017 odštartovala 6. miestom na Majstrovstvách Slovenska v disciplíne bikini fitness žien v Žiari nad Hronom. Počas jedného víkendu dvakrát zvíťazila vo svojej kategórii na Majstrovstvách Slovenska bikini fitness junioriek v Starej Ľubovni a na Amix Patriot Cup vo Vranove nad Topľou, kde sa dokonca umiestnila aj na 5. finálovom mieste v kategórii medzi ženami. Poslednou súťažou boli začiatkom mája ME v španielskej Santa Susane, kde však neprišlo umiestnenie.

Reklama

„Predtým som sa športu nikdy nevenovala a pred telesnou výchovou som sa párkrát skrývala, aby som nemusela cvičiť,“ prezradila na seba Veronika. Dnes si však svoj deň bez cvičenia nedokáže predstaviť. K posilňovaniu ju priviedol priateľ, ktorý ju učil aj správnej technike a zasvätil ju do vhodnej stravy. „Pamätám si na moju prvú skúsenosť s bežiacim pásom, prvé drepy s činkou. Veľmi som sa hanbila, ale to sú tie klasické začiatky,“ spomína Veronika Fidlerová.

Reklama

Veľká motivácia a chuť zlepšovať sa, prišla s prvými viditeľnými výsledkami. Tréning povýšený nad školou bol už pravidelnou súčasťou všedných dní. Začiatky neboli jednoduché, prišiel čas vzdať sa všetkých zlozvykov a nerestí, a stanoviť si presný cieľ. Veronika meria 164 centimetrov, jej súťažná váha je 51 kilogramov a v čase keď netrénuje naplno „priberá“ o tri kilá. Najradšej trénuje brucho a nohy, no nepohrdne ani tlakmi na ramená.

„Aj keď ma mnohí spočiatku od toho odhovárali, nechápali prečo to robím, ja som počúvala svoje srdce. Najkrajšie chvíle sú na tie pódiu, pretože im predchádzala niekoľkomesačná fyzická aj psychická drina. Ide o to, čo najlepšie ukázať a predviesť svoje kvality, upriamiť všetky oči divákov a samotných rozhodcov na seba. Pred každým vystúpením sa snažím upokojiť, mať čistú myseľ, načerpať energiu a zažiariť,“ opisuje zákutia fitness športovkyňa.

Veronikine plány do budúcna sú jasné. Plánuje pokračovať vo fitness a neustále sa zlepšovať. Teraz ju čaká zaslúžená oddychová sezóna, kde je potreba regenerácie a celkového oddychu tela a mysle. Najbližšie súťaže začínajú na jeseň a hlavným cieľom sú majstrovstvá sveta. Svoju motiváciu hľadá v myšlienkach neustáleho sústredenia sa na cieľ. „Teší ma, keď vidím výsledky na mojom tele. Funguje to tak, že sa pozriem do zrkadla a viem presne, čo mám robiť.“

-Katarína Mareková/Foto: Eastlabs.sk

Populárne články