Connect with us

Novinky

Veľká cena Piešťany 2018 sa blíži

Published

on

Reklama

Už v piatok 6. júna sa v Piešťanoch opäť rozburácajú motory pretekárskych motocyklov na CAMS medzinárodných majstrovstvách a prebore Českej republiky Tourist Trophy. Tretia Veľká Cena Piešťany sa bude opäť konať na tradičnej trati v areáli piešťanského letiska. Preteky nadväzujú na bohatú históriu organizovania motoristických podujatí v Piešťanoch, konkrétne na druhé najväčšie preteky, ktoré sa v minulosti konali na území bývalého Československa, slávnu Cenu Slovenska.

Práve tento rok je jubilejný. Pred šesťdesiatimi rokmi 13. 6. 1958 sa konal 1. ročník medzinárodných pretekov Cena Slovenska, v ktorých zvíťazil budúci majster sveta Gary Hocking z Rodézie (Zimbabwe).

Diváci sa majú naozaj na čo tešiť. Štartovné listiny 3. ročníka sa zapĺňajú. Medzi prihlásenými je i minuloročný víťaza triedy nad 600cc, trojnásobný šampión medzinárodného seriálu Alpe Adria Championship, český pretekár Michal Prášek ďalej Miroslav „Laki“ Slobode a mnohých ďalších. Za domáci motoklub bude súťažiť i prekvapivý víťaz šesťstoviek v Kopčanoch, v podstate nováčik, Tomáš Tóth. Tomáš je úspešný stuntrider a čerstvý držiteľ slovenského rekordu v jazde na prednom kolese.

Reklama

Program pretekov je rozdelený do troch dní. V prvý deň, v piatok 6.7. popoludní sa konajú voľné tréningy. Podvečerné hodiny sú vyhradené každoročnej promo akcii, ktorá prebieha na námestí v centre mesta Piešťany. Zúčastňujú sa na nej vybraní pretekári so svojimi motocyklami a doprovodmi, vozidlá Safety car, pozvané sú tiež rôzne osobnosti motošportu. Akciu moderuje moderátor, ktorý priebežne spovedá pretekárov i pozvané osobnosti. V rámci akcie sa konajú i súťaže o vstupenky na podujatie.

V sobotu 7. 7. nasledujú merané tréningy a v nedeľu hlavné preteky. V tomto roku pre divákov prinášajú organizátori aktraktívnu zmenu v programe a preteky budú prebiehať v oba dni, t.j. v sobotu i v nedeľu. V sobotu sa môžu diváci tešiť na preteky tried do 600cc a nad 600cc.

Reklama

V nedeľu 8.7. nasledujú preteky všetkých vypísaných tried, ktorých je dohromady 13.

Pripravený je aj bohatý sprievodný program

V prestávkach medzi pretekmi prebieha divácky atraktívny doplnkový program. Skvelá kaskadérska MOTO TV Show s aktuálnym vicemajstrom sveta v stuntridingu Zdenkom Rybárom, tandemové jazdy ma motocykli, s Majstrom Slovenska Martinom Čermákom, letecká show Model Klubu Piešťany, predvádzacia jazda Lei Horniakovej na pretekárskej bugyne, atď. Súčasťou podujatia bude tento rok aj stretnutie moto veteránov pod organizátorskou taktovkou legendy československého motošportu, Petra Baláža.


Pre návštevníkov pretekov pripravili organizátori Fan Zónu a pre najmenších detskú zónu.
Dianie na trati môžu diváci sledovať i na dvoch veľkoplošných LED obrazovkách.

Pripravená je i  ďalšia novinka, a to zlosovateľné vstupenky o atraktívne ceny. Ako hlavnú cenu si jeden z návštevníkov odvezie elektrobicykel od spoločnosti Auto Kelly Slovakia.

Snahou organizátorov je preteky každým rokom zatraktívňovať a prilákať tak väčší počet divákov. Víkendové vstupné je 9,- €.

Viac info na webe www.pmkpiestany.sk alebo na facebookovom profile.

tm/TS Foto: -th-

Populárne články