Connect with us

Novinky

V sobotu pobežia mestom Mikulášovia

Published

on

Reklama

V sobotu 9. decembra sa uskutoční na Námestí slobody v Piešťanoch nultý ročník Charitatívneho Mikulášskeho behu. Pozvaní sú všetci. Dospelí aj deti. Ak prídete oblečení ako ako Mikuláš či Santa Klaus, bude mať podujatie naozajstný punc mikulášskeho behu.

„V nápadoch sa medze nekladú. Môžete si jednoducho dať červené trenky a bielu košeľu. Inšpiráciu môžete nájsť aj v second hande, kde dostanete “Santa veci” za babku. Mikulášsku čiapku dostane každý v rámci štartovného, nutné je však prihlásiť sa vopred cez tento link.,“ vyzývajú organizátori podujatia. Momentálne je prihlásených zhruba 50 účastníkov. Deti budú štartovať zdarma, ako aj obyvatelia Azylového domu v Piešťanoch.

Reklama

Dospelí si za štart, Mikulášsku čiapku a občerstvenie v podobe vianočného punču zaplatia desať eur, ale je možné aj ľubovoľné štartovné nad túto sumu, ktoré sa daný pretekár rozhodne nechať charite. Výťažok z akcie pôjde na deti z azylovému domu, týrané a sociálne slabšie deti, ktoré zastrešuje Občianske združenie Myška. To pomáhalo napríklad i telesne postihnutej Lee Jesenskej z Piešťan.

Trasa Mikulášskeho charitatívneho behu bude viesť cez mesto a cez mestský park a jej celková dĺžka bude päť kilometrov v podobe dvoch dva a pol kilometrových okruhov. Pre deti je prichystaný okruh z Námestia Slobody smerom na Winterovu ulicu od “Kolonády” v dĺžke 500 m. Deti budú môcť bežať aj s rodičmi.

Reklama

Štart detí je plánovaný na 15:00 h a dospelých o 15:15 z Námestia Slobody v Piešťanoch. Registrovať sa bude možné od 13:00 hod do  14:45 hod v Inštitúte fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie.  Pre tých, ktorí prídu autom je vhodné parkovisko v obchodnom dome Aupark alebo na Nálepkovej ulici približne dvesto metrov od konania akcie.

Odmenení budú najlepší traja pretekári v kategórii muži a ženy výrobkami, ktoré špeciálne pre štartujúcich vyrobia deti z Azylového domu. Občianske združenie Myška bude mať na Vianočných trhoch vlastný stánok, kde bude možné výrobky detí kúpiť a prispieť tak na dobrú vec. Ceny pretekárom venujú aj organizátori Snowca a Vianočné Trhy Piešťany. Vyhodnotené bude tiež najkrajšie Mikulášske oblečenie. 

-red/TS- Ilustr. foto: -th-

Populárne články