Connect with us

Šport

V ŠK Kajak Moravany bilancovali úspešnú sezónu a rozdávali ocenenia

Published

on

Reklama

Utorok 21. január 2020 bol v športovom klube KAJAK Moravany nad Váhom dňom rekapitulácie roku 2019. Všetci členovia sa stretli na slávnostnom vyhodnotení sezóny 2019, pričom bolo odovzdaných hneď niekoľko ocenení.


Najúspešnejšou kanoistkou sa stala kadetka Sabína Gallová, ktorá si v sezóne 2019 často merala sily so staršími pretekárkami a pravidelne si prinášala medailové umiestnenia. Vo svojej kategórii počas celého roka nenašla premožiteľku. Sabína Gallová je zaradená na základe svojich výsledkov do juniorskej reprezentácie Slovenska pre rok 2020.

Reklama

Kajakárom roka 2019 sa stal Eliáš Zachar, ktorý je už dlhodobo členom mládežníckeho reprezentačného družstva Slovenska a na pretekoch sa umiestňuje na popredných miestach.

Skokanom roka 2019 sa stala Alexandra Mináriková, ktorá vďaka svojmu zodpovednému prístupu k tréningom a maximálnemu nasadeniu na nich urobila v roku 2019 najväčší pokrok vo svojej výkonnosti v klube. Alexandra bola pre tento rok tak isto zaradená do mládežníckej reprezentácie Slovenska.

Reklama

Ocenenie za najlepšiu zimnú prípravu si prevzala juniorka Emma Bednárová.

Medzi tých najlepších v klube sa už tradične zaradila aj kanoistka Lucia Valová, ktorá v sezóne 2019 získala 5. miesto na Majstrovstvách Európy juniorov a zúčastnila sa Európskych olympijských hier v Minsku. Tohto roku si oficiálne prvýkrát zmeria sily v ženskej kategórii, pričom sa pokúsi získať miestenku na seniorské medzinárodné podujatia.

Športovcom sezóny Richard Jahoda



Najväčším ocenením v klube ŠK KAJAK je putovný pohár Športovec sezóny, pričom meno oceneného každý rok pribúda na putovnom pohári. Pre rok 2019 sa ním stal Richard Jahoda, ktorý si vďaka svojim výsledkom vypádloval účasť na Olympijských nádejách, ktoré sa v roku 2019 konali na bratislavskom Zemníku. Richard robí z roka na rok veľké pokroky a veríme, že sa mu podobne bude dariť aj v roku 2020.

Ocenení boli aj všetci najmenší pretekári – prípravkari Kristián a Tomas Prekopoví, Hanka Radošinská, Alicka Mináriková, Miška Valová, Sárka Prekopová, Michal Matejík, Oskar Gallo, Ami, Hanka a Adam Radwan, Lea Zacharová, Matej Kupec a Leo Šebo, ktorí možno raz, ako ich starší kamaráti, budú písať dejiny klubu.

„Sezóna 2019 bola pre nás veľmi vydarenou. Deti v klube vytvorili skvelý priateľský kolektív, navzájom sa podporujú a pomáhajú si. Toto nás teší niekedy viac ako získané umiestnenia, pretože presne o toto sme sa v klube usilovali. Som rád, že po dlhých náročných sezónach z časti prevzal vedenie klub môj najstarší syn Filip, ktorý pred pár rokmi tiež patril medzi tých najlepších na Slovensku. Som rád, že máme trénera, ktorý vie byť deťom aj kamarát a učí ich nielen ako byť čo najrýchlejší, ale že v živote sú aj dôležitejšie veci, ako je víťazstvo za každú cenu. Naše plány do budúcna sú prosté… aby sa deti a ich rodičia u nás cítili dobre a užívali si spoločné chvíle. Dúfam, že nám všetkým bude zdravie slúžiť a vychováme ešte nejedeného dobrého športovca,“ skonštatoval v príhovore predseda klubu Igor Valo.

TS ŠK Kajak Moravany

Populárne články