Connect with us

Novinky

V Piešťanoch by malo znovu vzniknúť hokejové A-družstvo mužov

Published

on

Reklama

Tím mužov ŠHK 37 Piešťany pôsobil naposledy v sezóne 2015/2016 v najvyššej slovenskej súťaži. Pre ekonomické problémy potom predal licenciu za 60-tisíc eur Liptovskému Mikulášu. Teraz má vedenie klubu pod novou firmou v pláne tretiu, prípadne druhú najvyššiu súťaž, informoval o tom portál zpiestan.sk. Prezident klubu Jaroslav Lušňák zverejnil tieto plány počas odhalenia pamätnej tabule Jozefovi Gubalovi pred pár dňami na piešťanskom zimnom štadióne.

„Pripravujeme veci a urobím maximum, aby sme naskočili do hry. Teraz prebiehajú prvé rokovania s hráčmi a sponzormi. Mám eminentný záujem na tom, aby seniori v Piešťanoch začali fungovať,“ povedal J. Lušňák pre portál  hokejovysvet.sk

Reklama

Facebooková stránka  Piešťankí Havrani včera  priniesla informáciu, že klub by mohol od septembra  nastúpiť aj do prvej ligy. „Nie je to úplne vylúčená vec. Na to však treba aj kus šťastia a kadečo iné. Ale hlavne treba na to verných fanúšikov, ktorí budú svoj tím na ceste podporovať,“ napísal administrátor stránky, ktorá už zverejnila aj vizuál nových dresov.

Reklama

Havrani pod novou firmou

Piešťanský hokejový klub aktuálne pôsobí pod novou firmou s názvom Športový hokejový klub 37 Piešťany. Jej vlastníkom je od marca 2018 Jaroslav Lušňák. Predtým patrila jeho zaťovi Miroslavovi Zálešákovi.

V minulosti fungoval tím pod firmou ŠHK 37 Piešťany, ktorá rovnako patrila Jaroslavovi Lušňákovi.  Tá skončila v roku 2018 v likvidácii, keď ju zadĺženú od J. Lušňáka odkúpil bulharský občan Lyusi Kyurkchyiski. Udialo sa tak bez prítomnosti dozornej rady tvorenej poslancami mestského zastupiteľstva Piešťan. Podľa verejných vyjadrení konateľa spoločnosti nová piešťanská hokejová firma odkúpila od pôvodnej „športovú časť podniku“. Zmluvu, ktorá za týmto účelom vznikla, firma v zbierke listín po predaji nezverejnila, hoci má povinnosť zo zákona.

Nová spoločnosť Športový hokejový klub 37 Piešťany teda aktuálne spravuje zimný štadión ako nástupca pôvodného nájomcu. V roku 2018 firma vykázala podľa finstat.sk stratu 139 218 eur z čoho odpisy tvorili 115-tisíc eur.

-th- 

 

Populárne články