Connect with us

Jozef Drahovský

V Piešťanoch vyrastajú mladí orienťáci

Published

on

Reklama

V stredu 25. apríla podvečer sa uskutočnil už druhý tohtoročný tréning orientačného behu pre deti.  Na moje prekvapenie počasie si to celkom presne načasovalo, keď sa v utorok vypršalo a v stredu už bolo pekne. Možno aj toto vylepšenie počasia spôsobilo, že počet prihlásených detí z utorka na stredu vzrástol z 12 na 25, čo ma síce potešilo, ale spôsobilo mi trošku obavy, keďže som si v utorok pre deti pripravil asi len 20 mapiek (do rezervy, keďže prihlásených bolo 12) a nemal som už čas nechať vytlačiť ďalšie. Zároveň som sa muesl obrniť trpezlivosťou, pretože som tušil, že títo behania a zábavychtiví pretekári sa na mňa o šiestej vrhnú asi všetci naraz.

A veru, prekvapenie bolo ešte väčšie, keď som 15 minút pred plánovaným tréningom prechádzal okolo „štartu“, už sa to tam hmýrilo deťmi a ich sprievodom.

Reklama

[singlepic id=28723 w=320 h=240 float=right]Po príchode k štartovacej lavičke, kde sme si zvykli mať hlavné stanovisko so štartom a aj cieľom, som sa ani poriadne nestihol rozložiť s mapkami, stopkami a už som úplnym začiatočníkom, ktorí k nám prišli po prvýkrát, v krátkosti vysvetlil, ako treba hľadať podľa mapky nášho parku kontroly, na ktorých si pečiatkami do svojich preukazov vyznačia, že danú kontrolu našli. Vysvetlili sme si ako sú na tejto špeciálnej mapke farebne označené jednotlivé plochy, ako si treba mapku správne na štarte otočiť, a potom som už takmer nestíhal vypisovať mená a časy štartov do preukazov.

[singlepic id=28724 w=320 h=240 float=left]Pravdupovediac, nezaznačil som si ani počet, koľko ich vyrazilo do parku. Ale kým som za 20 minút odštartoval približne 30 malých pretekárov, už mi začali prví vbiehať do cieľa. Červení, spotení a šťastní, teda aspoň podľa mojej dedukcie z výrazu ich tváre, mi podávali opečiatkované preukazy a tešili sa na odmenu. Tentokrát mali na výber müsli tyčinku, alebo drobnú hračku.

Reklama

Pred siedmou sa vrátili poslední orientační bežci z našej parkovej trate a ja som mohol pozbierať kontroly v parku. Myslím, že všetci, ktorí sa stredajšieho tréningu zúčastnili, budú čakať na oznámenie ďalšieho tréningu tu na PNkách, v ÁBčku, či na našej stránke beh.yw.sk, alebo na Twitteri, či Facebooku. Tešíme sa aj my na vás niekedy v máji.

Jozef Drahovský – ŠBR Piešťany

Populárne články