Connect with us

Šport

V Kálnici pripravujú najväčšiu prehliadku bicyklov na Slovensku

Published

on

Reklama

Druhý ročník Bike Festu sľubuje množstvo noviniek pre každého s krvnou skupinou biker pozitív. Milovníci dvoch kolies sa stretnú 18. až 20. mája v CTM bike parku Kálnica.

„Noviniek chystáme viac ako dosť. Pribudnú nové súťaže a na zvýšenie komfortu aj stánky s občerstvením a vonkajšie sprchy. Tešiť sa môžete na PumpTrack pretek, extrémny výšľap po zjazdovke, nedeľný downhill pretek, preteky detí do troch rokov, servisná klinika Suspension Clinic…“ sľubujú organizátori na webovej stránke podujatia.

Reklama

[vimeo width=“522″ height=“316″]http://vimeo.com/41027849[/vimeo]

Vlani bol divácky najatraktívnejším Duel slalom, počas ktorého bol celý kopec okolo trate obsadený divákmi. Nedávno pribudol v bike parku prvý pumptrack na Slovensku – dráha, po ktorej sa dá voziť bez pedálovania iba vďaka odstredivej sile. V prvý deň Bike Festu tam organizátori plánujú usporiadať veľké nočné preteky. Ďalšou disciplínou bude extrémny výšľap po zjazdovke dlhej 500 metrov. Víťaz sa stane kráľom kálnického kopca. Veľmi dobrú možnosť na vybláznenie ponúkne nafukovací airbag – dopadový vankúš vhodný pre začiatočníkov aj pokročilých je jediným bezpečným spôsobom, ako sa naučiť nové triky.

Reklama

Pripravených je aj množstvo sprievodných podujatí. Na testovanie majú usporiadatelia pripravených vyše sto bicyklov najrôznejších značiek a očakávajú potvrdenie účasti od ďalších výrobcov.

-inf-

Populárne články