Connect with us

Šport

Babač s Vančom dostali šancu zabojovať o Londýn na dvojskife

Published

on

Reklama

Piešťanskí veslári budú predsa len bojovať o olympijskú miestenku. I keď Lukáš Babač neuspel v slovenskej internej kvalifikácii na svetovom pohári v Belehrade proti  André Rédrovi zo Slávie STU Bratisalva v skife mužov, o olympiádu zabojuje v dvojskife spolu s mladým Piešťancom Richardom Vančom. Dnes (7. 5.2012) o tom rozhodli predstavitelia Slovenského veslárskeho zväzu.

[singlepic id=12365 w=320 h=240 float=left]Lukáš Babač sa snažil dostať na olympiádu do Londýna v disciplíne skif mužov. Interné kritérium SVZ bolo nastavené tak, že kto z dvojice Babač, Rédr skončí lepšie na SP v Belehrade, ten má právo bojovať o jedno z posledných troch postupových miest na kvalifikácii koncom mája v Luzerne. Rédr dosiahol v Srbsku lepší výsledok a tak sa o postup do Londýna bude pokúšať on.

Reklama

[singlepic id=12363 w=320 h=240 float=right]V Belehrade sa však ukázal vo veľmi dobrom svetle, iba sedemnásťročný junior zo Sĺňavy Piešťany, Richard Vančo. V skife mužov ľahkých váh dovesloval na ôsmom mieste.     Zástupcovia piešťanského veslovania preto požiadali vedenie SVZ o možnosť zabojovať o olympiádu pre dvojskif. Dnes dostali piešťanskí veslári súhlasné stanovisko,  avšak náklady na kvalifikáciu si pravdepodobne budú musieť zaplatiť z vlastných zdrojov. Kvalifikačná regata v Luzerne sa uskutoční od 20. do 23. mája a do Londýna postupujú dve lode.

Autor: ht Foto: T. Hudcovič

Reklama

REKLAMA

Populárne články