Connect with us

Šport

V Kálnici chystajú najväčší bicyklový festival na Slovensku

Published

on

Reklama

Novinkou na tohtoročnom BikeFeste budú preteky v Dual Pumptracku. Je to jedno z lákadiel, ktoré môžu tento rok prilákať do bike parku v Kálnici rekordný počet návštevníkov a súťažiacich.

bike

Reklama

BikeFest 2014 sa uskutoční od 30. mája do 1. júna v Dema bikeparku Kálnica. Na testovanie je pripravených približne tristo bicyklov. V nedeľu o 11.00 hod. sa bude konať obľúbený Kellys BikeFest Maratón. Pripravené budú 3 maratónske trate – 8 km, 30 km, 49 km.

Pumptrackové preteky sú už tradične prvým súťažným podujatím BikeFestu. Tento rok však organizátori pripravili aj ďalšiu lahôdku – Dual Pumptrack.

Reklama

Dvaja pretekári sa postavia na štart stredoeurópskeho unikátu – pumptracku s dvoma identickými, bok po boku vedúcimi stopami plnými vĺn. Či ich jazdci najrýchlejšie prekopírujú, pozatláčajú alebo poskáču, je na nich. Aby sa organizátori uistili, že na tejto trati nikto nebude používať pedále, zoberú mu na štarte reťaz.

Okrem toho čaká na návštevníkov mnoho špecializovaných disciplín, v ktorých môžu preukázať svoje schopnosti i vytrvalosť.

Viac info na bikefest.sk.

[youtube]http://youtu.be/BNBQmPjytBA[/youtube]

(inf)

REKLAMA

FDS2014_banner700x600_def1

Populárne články