Connect with us

Šport

Úvod do sezóny lyžiarom na tráve vyšiel

Published

on

Reklama

Uplynulý víkend sa sa konali prvé tohtoročné preteky FIS children cup – svetový pohár žiakov v lyžovaní na tráve, v nemeckom Ehrenfriedersdorfe. V reprezentácii Slovenska boli aj traja pretekári z nášho regiónu Adam Masár z Piešťan a Alex Jánoška spolu s Vanesou Drahovskou z Banky. Všetci sú členovia LK Remas Piešťany.

IMG_1711

Reklama

REKLAMA

heaven rest

Reklama

Hneď v úvodnej disciplíne získali všetci menovaní vo svojich kategóriách druhé miesta. V nedeľňajšom slalome dokonca Alex Jánoška aj Vanesa Drahovská suverénne zvíťazili, len Adamovi Masárovi sa nedarilo, keď po riskantnej jazde v I. kole tesne pred cieľom nestihol jednu z bránok, ktorú zobral medzi nohy a bol diskvalifikovaný.

Tieto výsledky sú obrovskou motiváciou pred ďalším kolom svetového pohára, ktoré sa uskutoční v domácom prostredí v lyžiarskom stredisku na Ahoji pri Piešťanoch v dňoch 14.- 15. júna 2014.

O týždeň neskôr cestujú naši lyžiari na tráve do Tambre – ITA, o mesiac sú preteky v Orlických Horách – ČR a finále je opäť v Talianskom lyžiarskom stredisku Forni di Sopra.

Držme našim pretekárom palce.

Text a foto: L. Masár

Populárne články