Connect with us

Šport

Piešťanské basketbalistky do 16 rokov sa predstavili v belgickom Wanze

Published

on

Reklama

Piešťanské mladé basketbalistky cestovali už po 3krát, teraz po 4-ročnej prestávke, na medzinárodný turnaj do belgického Wanze. Podujatia sa zúčastnilo 10 štátov z Európy, z toho 15 dievčenských družstiev a 28 chlapčenských, spolu okolo 500 basketbalistiek a basketbalistov, aby si zahrali v troch kategóriach, dvoch chlapčenských a v jednej dievčenskej do 16 rokov.

20140529_112828

Reklama

Reklama

heaven rest

Reklama

Cestovali sme mikrobusom cez Bratislavu okolo Wiedne, Passau, Frankfurtu, Norimberku, Kolína, Aachenu a Liege do cieľa cesty, mestečka Wanze, ktoré je predmestím okresného mesta Huy vo Valónskej časti Balgicka. Po skoro 15 hodinovej ceste sme prešli asi 1250 km. Organizátori nás ubytovali v dedinke Vezin, vzdialenej 22 km od haly, kde sme hrávali zápasy. Bývali sme v penzióne, kde sme našli pokoj na relax. Turnaj sa hral vo dvoch spojených športových halách na 4 basketbalových ihriskách, kde sa súčasne začínalo a hralo v jednom čase a zápas trval 2x 15 minút.

V prvý hrací deň sa dievčatám nedarilo, prehrali oba zápasy, doobeda s Maurage z Belgicka o 6 bodov a poobede s Namur tiež z Belgicka tesne o bod. Ďalší deň bol voľný a dievčatá spolu s realizačným teamom navštívili zábavný park vo Walibi, v ktorom je veľa atrakcíi, ako napríklad ruské kolo, húsenková dráha, reťazový kolotoč, metro cez tunel, kruhová loď cez umelé vodopády, jazda cez strašidelné zámky a veľa ďalších.
Na druhý hrací deň boli dievčatá úspešnejšie, doobeda vyhrali v skupine oba zápasy nad Betton z Francúzka 23:0 a Woluwe z Belgicka porazili 26:10. V skupine sme obsadili 3. miesto a poobede sme hrali v skupine o 7. až 12 miesto, hneď sme vyhrali nad Francúzkami Ifs C 26:13, ale v zápase s belgickým družstvom Spirou sme prehrali tesne o dva body 22:24.

V tretí súťažný deň sme hrali o umiestenie a prehrali sme o 13 bodov, keď v polčase bola ešte remíza.V tomto zápase padla na dievčatá únava a zranenie. V sobotu večer sa hralo exhibičné stretnutie výber MIX ALL STARS DU TOURNOAI s výsledkom 111:92. kde vo víťaznom družstve si zahrala aj mladá basketbalistka z Piešťan, Daniela Krkošová a patrila k lepším, svojim výkonom hanbu neurobila.

Veľkým zážitkom na záver turnaja bolo celkové veľkolepé vyhodnotenie s nástupom všetkých zúčastnených družstiev dievčat aj chlapcov, získali sme pohár za umiestnenie a vedro so sladkosťami, ako aj pozvánku na budúci rok. Po rozlúčení sme nastúpili na cestu domov, znova po tej istej trase cez Belgicko, Nemecko, Rakúsko a Bratislavu až do Piešťan, s hrejivými pocitmi z bohatých zážitkov, síce unavení z dlhej cesty, ale všetci šťastní a zdraví, že sú doma.

Škoda, že sme v úvodný deň prehrali s Namurom z Belgicka o jeden bod, v prípade víťazstva sme mohli hrať v skupine o 1-6 miesto. Z našich dievčat sa na podujatí strelecky najviac darilo Krkošovej, ktorá dala celkove 29 bodov a bola vybraná aj do All – Star tímu turnaja. Dobre jej sekundovali Dominika Labudová 26 b, Katka Gajdošechová 25, Anka Kotulová 23, Táňa Bábiková 22, Tamara Tarabová 10, Petra Tapušíková 7, Natalia Vadíková 6, Zuzka Bojnanská a Lujza Sigetová po 2 body. Na záver sa chceme spolu s dievčatami poďakovať rodičom basketbalistiek, sponzorom a všetkým, ktorí prispeli a umožnili naším nádejam si zahrať na medzinárodnom turnaji vo Wanze v Belgicku.

Autor: Peter Sedláček

Populárne články