Connect with us

Šport

Úspešný začiatok sezóny mladých kajakárov

Published

on

Reklama

Športový klub Kajak z Moravian nad Váhom na 2. júna zúčastnil svojich otváracích pretekov v Šamoríne.

[singlepic id=30809 w=320 h=240 float=left]Počasie pretekárom neprialo a všetky preteky najmenších kajakárov boli v znamení dažďa. Za klub súťažilo 17 detí, čo už je celkom slušný počet na to, že tento klub vznikol len pred dvoma rokmi. Z týchto prvých pretekov si malí vodáci priniesli hneď šesť medailí. Na medailových miestach sa umiestnili: 1. miesto Benková Barbora C1 kadetky, 2. miesto Mikéciová Hana C1 kadetky, 3. miesto Depešová Natália C1 kadetky, Mia Alice Hjartaker Švecová K1 10-ročné, Valová Lucia K1 11-ročné, Šilhanová Viktória K1 9-ročné, Samko Podhradský K1 9-roční.

Reklama

V celkovom hodnotení všetkých slovenských klubov sa zo 16 zúčastnených umiestnil Kajak Moravany nad Váhom na krásnom 4. mieste, hneď za kajakárskymi veľmocami ako Komárno, Šamorín a Nováky. Dokonca sa mu podarilo predbehnúťaj piešťanský klub, ktorý má za sebou už dlhoročnú činnosť.

Hneď po náročnom Šamoríne vyštartovali 3. júna mladí športovci na Štrkovec do Bratislavy, kde sa konal 40. ročník Pohára Interu. Štartovné listiny vyzerali podobne ako v Šamoríne, len na obrátkach sa zvádzali urputnejšie boje. Napriek tomu si malí kajakári priniesli 5 medailí: 1. miesto Benková Barbora C1 kadetky, 2. miesto Mikéciová Hana C1 kadetky, 3. miesto Depešová Natália C1 kadetky, Valová Lucia K1 11-ročné, Samko Podhradský K1 9-roční.

Reklama

Za zmienku stojí, že týchto pretekov sa zúčastnili aj naši slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike ako Peter Gelle, Erik Vlček, Martina Kohlová a Ivana Kmeťová.

[nggallery id=1700]

Text a foto: Luboš Horváth

Populárne články