Connect with us

Šport

Dvakrát pódium pre MCP

Published

on

Reklama

V mesiaci máj z rôznych dôvodov nebolo dopriate členom Motorsport Clubu Piešťany, aby sa zúčastnili všetkých pretekov, v počte v ktorom chceli. Zaznamenali tak iba štyri štarty, ktoré premenili na jedno druhé, jedno tretie a dve štvrté miesta.

5.-.6.5.2012
Moravský pohár – Bruck (A)
Do rakúskeho Brucku cestovala na začiatku mesiaca iba Timea Glossová. Sobotňajší tréning Glossovej príliš nevyšiel a štartovala v nedeľu zo zadných radov. O to bolo príjemnejším prekvapením 3. miesto v úvodnej rozjazde so stratou v cieli iba 0,2 sekundy na druhú priečku. V ďalšej rozjazde potvrdila znova 3.priečku. V poslednej však dojazdila až šiesta, čo znamenalo napokon pokles na celkové 4.miesto, ktoré ale rozhodne nieje zlým výsledkom.  Seriál sa presúva z Rakúska do Čiech, konkrétne do Vysokého Mýta.

Reklama

[singlepic id=30758 w=520 h=480 float=center]
8.5.2012
Autoslalom – Paddock Pezinok
Štvrté podujatie Autoslalomu bolo na programe pôvodne na trenčianskom letisku, no vzhľadom na nedostatok sponzorov, sa organizátori rozhodli presunúť pretek do rodiska Autoslalomu, pod Pezinskú Babu. Martin Pikus opäť nenasúpil, tentokrát zo zdravotných dôvodov. Zastúpenie sme tak mali v Tomášovi Komárovi s Hondou CRX. V kategórii S2-1600 štartovalo 14 jazdcov a o víťazstvo zvádzala veľmi tesný súboj hneď šestica z nich. Tí sa nakoniec vošli do necelej 1,6 sekundy! Komárovi sa v tomto tesnom súboji podarilo uchmatnúť druhé miesto, so stratou dvoch desatín sekundy na víťaza. Po štyroch pretekoch mu tak patrí priebežné druhé miesto.
Piaty pretek je naplánovaný v areáli Driving Academy, okruhu Slovakiaring.

[singlepic id=30754 w=520 h=480 float=center]
19.5.2012
Open Cup – Dunajská Streda
Okruh v Dunajskej Strede je momentálne najviac využívaným kartingovým okruhom u nás. Open Cup ho má v tohtoročnom kalendári trikrát. Na druhom dunajsko-stredskom Open Cupe sa predstavila Timea Glossová s CRG. Timea štartovala do oboch rozjázd z piateho miesta, ktoré si vyjazdila v meranom tréningu. V oboch rozjazdách si polepšila oproti pozícii na štarte, keď v prvej dojazdila tretia a v druhej štvrtá. Celkovo tak obsadila štvrté miesto. Rovnaká pozícia jej patrí aj v priebežnom poradí seriálu, v kategórii Rotax Max. Ďalšie kolo je na programe v Trebaticiach.

Reklama

 [singlepic id=30756 w=520 h=480 float=center]

25.-26.5.2012
Slovenský Rally Pohár – Rally Tríbeč
Druhé podujatie SRP bolo na radosť dvojice Tomáš Vrábel-Pavol Michalec situované netradične na Západnom Slovensku, v Topoľčanoch a okolí. Jazdcov preverili 4 rýchlostné skúšky, z toho 2 v samotných Topoľčanoch. Po prvých dvoch RS sa dvojica držala na treťom mieste vo svojej kategórii, no na mestskom okruhu sa prejavili nevýhody ich Daihatsu. V 3. RS dojazdili piaty a v 4. RS štvrtý, čo ich zosunulo na celkové štvrté miesto, no v tom zahrala svoju úlohu aj šťastena, keď musel pre technickú poruchu odstúpiť vedúci jazdec, čo posunulo našu posádku na konečné tretie miesto.

[singlepic id=30759 w=520 h=480 float=center]
[nggallery id=1696]

Autor: TK  Foto: HRT, Miro Glasa, autosportfoto.sk

Populárne články