Connect with us

Novinky

Úspešný víkend plavcov ŠPK Kúpele Piešťany

Published

on

Reklama

Cez víkend 14.-15. apríla sa plavci ŠPK Kúpele Piešťany zúčastnili dvoch pretekov. Starší absolvovali podujatie v Poprade, mladší v Rimavskej Sobote.

Pod Tatrami sa konal 22. ročník Ceny Popradu, čo bolo zároveň i 4. kolo Slovenského pohára družstiev. Pretekov sa zúčastnilo viac ako 400 plavcov z 38 klubov zo Slovenska a Poľska, Českej republiky a Maďarska.

 

Reklama

„21 členná skupina plavcov nášho klubu vyplávala 20 medailových umiestnení, čím sme sa umiestnili na 4. mieste medzi klubmi a v hodnotení v Slovenského pohára družstiev sa náš klub posunul na druhú priečku. Najúspešnejšou zberateľkou medailí bola Olívia Šprláková – Zmorová, ktorá si vybojovala trikrát zlato na 400 v. sp., 400 PP a 200 znak, striebro na 200 PP , dvakrát bronz na 200 v. sp. a 200 motýlik v kategórii žiačok. Medzi seniormi bola najúspešnejšou plavkyňou zo ziskom troch zlatých medailí Sára Niepelová v disciplínach 400 v.sp., 200 motýlik a 400 PP,“ vymenúva úspechy tréner Radoslav Suchánek.

V kategórii seniorov sa presadil Filip Lányi tretím miestom na 400 PP. Jedno bronzové umiestnenie vybojovala aj Zora Bogárová na 200 motýlik. Rebeka Buková medzi žiačkami vyplávala striebro na 200 znak a dva tretie stupienky na 50 a 100 znak. Natália Ertlová postriebrila svoj štart na 200 znak a dva bronzy si odváža za 100 znak a 400 PP medzi mladšími žiačkami. Emma Miháliková bola druhá na 100 a tretia na 200 motýlik. Bronzový stupienok na 50 znak si vyplávala Kornélia Čačíková. Darilo sa aj Dominike Šiškovej, ktorá zaplávanými výkonmi v prsiarskych disciplínach splnila limity do slovenskej reprezentácie štrnásťročných.

Reklama


Mladší plavci pretekali O Pohár priateľstva v Rimavskej Sobote, kde si vyplávali 22 medailí. Najlepšie si počínala Michaela Mosná so ziskom 1 zlatej, 2 strieborných a 5 bronzových medailí. Marko Šprlák-Zmora vyplával 1 zlatú, 2 strieborné a 1 bronzovú medailu. Matej Martinkovič vybojoval 1x zlato, 1x striebro, 1x bronz. Rastislav Čačík stál na striebornom stupienku na 100 motýlik a bronzovom na 100 znak, Milica Martinkovičová 1 x zlato. Po jednej bronzovej medaile získali Veronika Luciaková, Katarína Černeková, Tomáš Filus. Najmenšie deti pridali striebornú medailu na štafete 4×25 voľný spôsob v zložení Hornák, Csenkyová, Martinkovičová, Hambálek.

„Tešíme sa, že naši plavci si tak úspešne počínajú od žiakov až po seniorskú kategóriu aj v medzinárodnej konkurencii,“ konštatuje na záver R. Suchánek.

-red- Foto: ŠPK Kúpele Piešťany

Populárne články