Connect with us

Novinky

Úspešní športovci odpovedia na otázku – Čo mi šport dal a čo mi šport vzal

Published

on

Reklama

Asociácia športových klubov Piešťany pozýva na ďalší zo série seminárov, tento raz na tému Čo mi šport dal a čo mi šport vzal. Podujatie sa uskutoční v pondelok 21.1. od 16:30 hod. v Kine Fontána. Tentoraz je pre vás pripravená zaujímavá diskusia s bývalými športovcami, reprezentantmi našej krajiny. Úspešní športovci odpovedia na otázku – Čo mi šport dal a čo mi šport vzal?

Diskutovať sa bude na rôzne témy, pričom určite nebudú vynechané zaujímavosti nielen zo športového života. Dozviete sa, aká dlhá cesta je za úspechom, aký je život na športovom „dôchodku“. Pozvanie prijali Dušan Milo, súrodenci Erbanovci, Martina Hrdinová, Marta Brliťová (Páleníková) a Libor Charfreitag. Špeciálnym hosťom večera bude srdcom športovec, súčasný primátor Piešťan Peter Jančovič. Moderátorskej taktovky sa ujme Andrej Bartaloš – športový moderátor RTVS.

Reklama

Účasť je zdarma, jedinou požiadavkou je registrácia vopred pre obmedzenú kapacitu sály. Organizátori si pre vás pripravili malé prekvapenie v podobe podpis karty všetkých športovcov.

Pozvaní hostia:

Dušan Milo – bývalý slovenský hokejový obranca, ktorý momentálne pôsobí na národnom hokejovom zväze na pozícií regionálneho inštruktora pre región Trnava. Okrem bohatej klubovej kariéry v slovenskej reprezentácii, kde odohral 90 zápasov a strelil 15
gólov, je držiteľom zlatej medaily z MS 2002 a bronzovej z MS 2003. Reprezentoval aj na MS 2006 a ZOH 2002 v Salt Lake City.

Reklama

 

Marta Brliťová – medzi najväčšie úspechy možno zaradiť zlatú sezónu s Good Angels Košice v podobe majstrovského titulu, víťazstva Slovenského pohára a titulu v European women basketball league (EWBL). Ďalej sú to strieborná medaila z českej ŽBL, 2x striebro a 2x bronz v slovenskej extralige, 5x majstrovský titul v mládežníckych kategóriách, účasť na Majstrovstvách Európy žien, dve sezóny v Eurolige (Brno, Gyor).

Róbert Erban – bývalý úspešný kanoista a momentálne tréner v klube rýchlostnej kanoistiky Kajak-Kanoe Piešťany, štartoval na štyroch olympijských hrách, kde získal dva krát štvrté miesto, získal viaceré úspechy na svetových šampionátoch v podobe bronzu, striebra a zlata zo Záhrebu 2005 v K4. Na majstrovstvách Európy získal v Poznani (2005) – zlato a striebro v K4, v Račiciach (2006) – zlato v K4 na 500 a 1000 m.

Martina Hrdinová – členka VV AŠK PN – bývalá slovenská reprezentantka v plávaní momentálne pôsobí ako trénerka v Športovom Plaveckom Klube Kúpele Piešťany, je mnohonásobnou majsterkou Slovenska a držiteľkou 9 slovenských rekordov v rôznych
vekových kategóriách.

Libor Charfreitag – slovenský kladivár, na Olympijských hrách v Aténach skončil na siedmom mieste. V roku 2005 na svetovom šampionáte v Helsinkách skončil na deviatom mieste. Po bronze na Majstrovstvách sveta v atletike 2007 v Osake získal na Majstrovstvách Európy v atletike 2010 v Barcelone zlatú medailu.

Marcela Erbanová – bývalá úspešná kanoistka a momentálne tréneka v klube rýchlostnej kanoistiky Kajak-Kanoe Piešťany. Medzi úspechy možno zaradiť 5. miesto v K1 na OH Atény, účasť na OH v Sydney, MS 6. miesto, 7. miesto, 8. miesto, ME 5. miesto , 6. miesto, 7. miesto, 2. miesto na akademických MS, tituly majsterky SR.

-inf-

Populárne články