Connect with us

Šport

Úspešná sezóna vodných lyžiarov sa blíži do finále

Published

on

Reklama

Piešťanským vodným lyžiarom sa v aktuálnej sezóne darí. Pomaly sa blížia do jej finále. Od piatku 24. do nedele 26. augusta bojujú Nikolas Wolf a Milan Kičin o titul majstra Európy v jazde za člnom v holandskom meste Maurik. Sezóna na Slovensku vyvrcholí 7.- 8.septembra Majstrovstvami Slovenska, ktoré sa uskutočnia na Sĺňave. Zhruba v rovnakom termíne (4.-9. 9.) sa Zuzana Vráblová zúčastní Majstrovstiev Európy vo wakeskate za vlekom vo francúzskom Toulouse a chce sa zúčastniť aj Majstrovstiev Sveta vo wakeboarde za vlekom, ktoré budú začiatkom novembra vo filipínskej Manille.

Reklama

Piešťanskí vodní lyžiari hneď v prvom kole pretekov Slovenského pohára vo vodnom lyžovaní – Kritérium Mládeže I., ktoré sa konalo 7. júla v Piešťanoch potvrdili, že patria k slovenskej špičke. „Za klub vodného lyžovania Piešťany štartovalo 7 pretekárov, ktorí v troch disciplínach stáli dokopy 16-krát na stupňoch víťazov. Všetci okrem dvoch si zároveň v niektorej disciplíne vyjazdili osobné rekordy, čo bola dobrá vizitka našich pretekárov na začiatku sezóny,“ informoval Ivan Oravec z Klubu vodného lyžovania a vodných športov Piešťany.

Výsledky Kritérium Mládeže I. – 7. 7. 2012 – Sĺňava Piešťany

Reklama

SLALOM

do 12 rokov 1. Adam Masár, 2. Samuel Oravec

do 14 rokov 1. Jakub Oravec

do 17 rokov 1. Nikolas Wolf, 2. Milan Kičin

muži 2. Ivan Oravec

dievčatá do 12 rokov : 1. Zuzana Oravcová

AKROBATICKÁ JAZDA

do 12 rokov 1. Adam Masár, 2. Samuel Oravec

do 14. rokov 1. Jakub Oravec

do 17 rokov 1. Wolf Nikolas, 2. Milan Kičin

muži 1. Ivan Oravec

dievčatá do 12 rokov : 1. Oravcová Zuzana

SKOKY

do 17 rokov 1. Nikolas Wolf 2. Milan Kičin

Ďalším pretekom, na ktorom sa Piešťanci zúčastnili, bol Melice Waterski Cup v Českej republike pri Pardubiciach v polovici júla. Ani tu sa nestratili. Jakub Oravec si vyjazdil v trikoch nový osobný rekord 2710 bodov a celkové 4. miesto. Zuzana Oravcová zlepšila výkon v slalome na 2 bóje v rýchlosti 40km/h. V kategórii do 14 rokov si Zuzana Oravcová vyjazdila 3. miesto v slalome a 5. miesto v trikoch. V kategórii do 12 rokov bola v trikoch tretia. Jakub Oravec skončil v kategórii do 14 rokov tretí v slalome a v trikoch bol štvrtý. Samuel Oravec bol v kategórii do 14 rokov šiesty v slalome a siedmy v trikoch. V kategórii do 12 rokov skončil v slalome tretí.

Pretekári Nikolas Wolf a Milan Kičin ml. sa zúčastnili počas víkendu 20. -22. 7. na medzinárodných pretekoch Hungarian Slalom Cup 2012 v Maďarsku v meste Kal. Hoci sú ešte juniori, pretekali medzi mužmi a predviedli vyrovnané výkony. Nikolas Wolf skončil v slalome na siedmom mieste s výkon 5 bójí na 13 m lane v rýchlosti 58km/h. Milan Kičin bol v slalome trinásty s výkonom 2 bóje na 14 m lane v rýchlosti 58km/h. Celkovým víťazom sa stal slovenský reprezentant Marek Mlynek (Inter Bratislava) výkonom výkon 2 bóje na 10,75 m lane v rýchlosti 58km/h

Ďalším pretekom bol medzinárodné podujatie Hotwater Cup 2012 v rakúskom Tullne koncom júla. Zúčastnili sa ho pretekári v kategóriach do 12 a 14 rokov Adam Masár, Marián Danáš, Jakub Oravec a Zuzana Oravcová. Vzhľadom na vynikajúce podmienky pre slalom si všetci zlepšili svoje osobné rekordy. Adam Masár dosiahol  4,5 bóje v rýchlosti 52 km/h, Marián Danáš 1,5 bóje v rýchlosti 49 km/h, Jakub Oravec 2 bóje v rýchlosti 55 km/h, Zuzka Oravcová 2 bóje v rýchlosti 46 km/h.

V tom istom termíne sa v rámci príparavy na Majstrovstvá Európy juniorov zúčastnil Nikolas Wolf na pretekoch Campionati Italiani Assoluti v talianskom meste  Recetto. Tentokrát nedosiahol svoje najlepšie výkony no predviedol vyrovnané jazdy s prísľudom gradovania formy na majstrovstvách Európy.

Autor: io Foto: T. Hudcovič

Populárne články