Connect with us

Šport

Turisti zdolali 50 kilometrov Jesenným Považským Inovcom

Published

on

Reklama

Klub slovenských turistov TJ Atom Jaslovské Bohunice usporiadal uplynulú sobotu 3. októbra už 43. ročník pochodu s názvom “Jesenným Považským Inovcom“. Pekné počasie prilákalo na organizovaný výstup 48 účastníkov, z ktorých si až 25 vybralo najdlhšiu trasu vedúcu z Piešťan cez Lúku nad Váhom, Bezovec, Marhát a Havran späť do Piešťan. Najdlhšiu trasu, merajúcu až 50 kilometrov, zvládol aj najstarší už 83 ročný pán Vladimír.

Reklama

 

„Na Marhát okrem účastníkov Jesenným Považským Inovcom prišlo asi 50 ďalších ľudí, medzi nimi aj dva turistické krúžky zo základných škôl s učiteľkami. Diplomy dostali všetci, ktorí vyšli na Marhát. Hlavne deti boli veľmi nadšené, ale aj dospeláci sa potešili. Hasič Edo sa staral o oheň, opekali sme a jedna partia si dokonca varila aj kávičku. Skrátka jesenná pohoda,“ povedal predseda oddielu Vladimír Chrapčiak.

Reklama

Tento týždeň v sobotu 10. októbra čaká KST TJ Atom Jaslovské Bohunice 31. ročník Pochodu Bankových úradníkov s dĺžkou 40 kilometrov a trasou Smolenice Obecný úrad – Čertov žľab – Brezinky – Mon Repos – Klokoč – Kolovrátok – Sklená Huta – Čermákova lúka – Zochova chata – Harmónia. Ďalší víkend 17. októbra  je naplánovaný 37. ročník podujatia Jesenný Hlohovec – Piešťany.

-lt/foto: KST TJ Atom Jaslovské Bohunice.

Populárne články