Connect with us

Novinky

Triatlonista Ondrej Kubo mal v Afrike nehodu, odniesla si to kľúčna kosť

Published

on

Reklama

Piešťanec Ondrej Kubo sa pred niečo vyše týždňom v juhoafrickom Kapskom Meste postavil na svoj prvý štart v rámci Svetového pohára v triatlone a získal v ňom solídne 42. miesto. Následne pokračoval v príprave na juhu Afriky, avšak nebude na ňu spomínať najlepšie. Včera mal nehodu na bicykli a skončil s prasknutou kľúčnou kosťou a značnými odreninami, ktoré bude musieť riešiť plastický chirurg.

Týždeň dozadu písal pred pretekom na svoj facebookový profil: „Držte palce, nebude to vôbec ľahké. Dúfam, že sa mi podarí udržať v nejakej plaveckej skupine, aby som mal väčšie šance bodovať. Na štarte nebudem jediný Slovák. V elite bude štartovať aj Marek Smetana a v age-group zvyšok 3NT – Trinity triathlon team Bratislava z výpravy v Afrike.“ Po preteku nebol so 42. miestom úplne spokojný, keď problém videl hlavne v plávaní. Celkovo za víťazom Richardom Murrayom z JAR časom 57:32 zaostal o niečo viac ako päť minút.

Reklama

Triatlonový tím Trinity triathlon team Bratislava, za ktorý Ondrej preteká, zostal do 23. februára na sústredení na juhu Afriky. Pre Piešťanca však skončilo predčasne. V nedeľu 18. februára mal pri tréningu na bicykli nehodu, pri ktorej si praskol kľúčnu kosť a značne poškodil kožu na ramene a prsiach. „Išiel som po hlavnej ceste a auto mi nedalo prednosť, tak som do neho napálil. Ten náraz si nejak extra nepamätám. Hlavne bol problém, že na ceste bolo veľmi veľa skla a som si roztrhal ruku. Mám prasknutú kľúčnu kosť, ale tá je v pohode, s tou netreba robiť nič. Druhý problém je, že mám dosť roztrhanú kožu na ramene a na prsiach, takže to mi musia vyčistiť a zašiť,“ povedal nám o svojom stave Ondrej. Podľa jeho ďalších slov ho tento zákrok čaká dnes, keďže včera už mal plastický chirurg na Constantiberg Medi-clinic plno.

Prajeme skoré uzdravenie a šťastný návrat domov.

Reklama

 

 

-th- Foto: FB Ondreja Kuba

Populárne články