Connect with us

Novinky

Triatlon: Na MS v rakúskom Zeltwegu reprezentovali Slovensko aj Piešťanci

Published

on

Reklama

Majstrovstvá sveta juniorov v zimnom triatlone odštartovali v rakúskom Zeltwegu v sobotu po deviatej hodine. Slovensko malo v tejto kategórii troch zástupcov. Luciu Michaličkovú zo Žiliny a súrodencov Lýdiu a Tadeáša Drahovských z Piešťan. Piešťanci skončili v drsnej konkurencii na výbornom štvrtom a šiestom mieste.

DSCF4191Všetci traja Piešťanci sa s celou reprezentáciou pripravovali v Zeltwegu už od štvrtka, testovali trate, pripravovali bicykle a bežky a vylaďovali formu na sobotu.

Reklama

Ako prvá kategória bola odštartovaná kategória juniorov. Tadeáš Drahovský sa hneď po štarte držal v druhej skupinke, ktorá prenasledovala prvých dvoch pretekárov. Po 3,6 km  behu vchádzali do depa prakticky spolu s ním asi piati pretekári. Na cyklistiku po zamrznutom trávnatom teréne sa síce dostal ako posledný zo skupiny, ale už po pár metroch bol v čele a prvé kilometre cyklistiky teda odjazdil na čele skupinky, teda na treťom mieste v priebežnom hodnotení. V polovici cyklistiky ho zozadu dobehol taliansky pretekár, ktorému už Tadeáš nestačil, takže na záverečnú disciplínu, beh na lyžiach, vybiehal z nádejného štvrtého miesta. Technickou chybou, ktorú spôsobil niektorý z organizátorov, však Tadeáš zobral zo svojho miesta v depe cudzie lyže a všimol si to až po pár metroch, takže sa musel vrátiť a stratil cenné sekundy. Napokon do cieľa dobehol na krásnom piatom mieste. Avšak po diskvalifikácii rakúskeho pretekára bol nakoniec klasifikovaný ako štvrtý.

Päť minút po chlapcoch vybehli na trať juniorky. Lucia Michaličková aj Lýdia Drahovská dali hneď o sebe vedieť, keďže sa držali v čelnej 4-člennej skupinke a do depa vbiehali na druhom a treťom mieste. Lucia zúročila svoju cyklistickú prípravu a po bicykli vybiehala na bežky na treťom mieste a tesne pred cieľom finišovala spolu s druhou Ruskou, na ktorú tesne nestačila. Bola z toho teda napokon bronzová medaila pre Slovensko. Lýdia po páde na bicykli mierne strácala a na bežky vybiehala na piatom mieste. Na bežkárskej trati ju zdolala ešte jedne pretekárka, takže napokon z toho bolo šieste miesto.

Reklama

Depo pred štartomBilancia juniorských majstrovstiev sveta teda je jedna bronzová medaila a jedno štvrté a jedno šieste miesto, a to aj zásluhou piešťanských pretekárov v triatlone.

Verím, že skúsenosti, ktoré získali na prvom takomto veľkom šampionáte im pomôžu aj v budúcnosti a výsledky budú ešte lepšie.
Štart juniorov Tadeáš 40Štart junioriek Lýdia 44

Tadeáš výjazd na cyklistiku

Lýdia výjazd na cyklistikuLýdia do druhého kola cykloTadeáš výbeh na bežkyLýdia výbeh na bežkyTadeáš cieľLýdia cieľ

Text a foto: Jozef Drahovský (ŠBR Piešťany)

Doplnené o výsledok z nedele 14.2.2016:

Štafeta v zložení Lýdia Drahovská, Tadeáš Drahovský, Lucia Michaličková a Tomáš Jurkovič obsadili na Majstrovstvách sveta zmiešaných štafiet tretiu priečku, za zlatými Rusmi a striebornými Rakúšanmi. Takže piešťanci priviezli aj bronzové medaile zo štafiet.

bronzová štafeta SVK

Populárne články