Connect with us

Šport

Tri Piešťanské Čajky mieria do reprezentácie

Published

on

Reklama

Niektoré piešťanské basketbalistky si neoddýchnu ani po zisku bronzových medailí v slovenskej extralige. Mária Felixová a Lucia Krč-Turbová sú v širšej nominácii do slovenského reprezentačného tímu pre kvalifikačné súboje o postup na majstrovstvá Európy. Tamara Tatham bude reprezentovať Kanadu na Majstrovstvách sveta v Turecku.

cajky

Reklama

Vedeniu klubu už potvrdilo, že Kanaďanka bude súčasťou piešťanského basketbalového družstva aj v nasledujúcej sezóne. Jedna z líderiek tímu a medzi fanúšikmi veľmi obľúbená hráčka sa už v drese svojej krajiny zúčastnila i Letných olympijských hier v Londýne, čo podľa vlastných slov považuje za svoj najväčší doterajší športový úspech. Spoluhráčky a fanúšikovia Piešťanských Čajok jej určite budú držať palce taktiež na Majstrovstvách sveta v Turecku.

Slovenské národné družstvo čakajú v lete kvalifikačné súboje o postup na 35. majstrovstvá Európy v Maďarsku a Rumunsku. Nomináciu pred pár dňami zverejnil hlavný tréner Maroš Kováčik, ktorý je kormidelníkom Good Angels Košice. Z vlastného tímu dal šancu štyrom hráčkam, z Piešťan povolal dve.

Reklama

Mária Felixová a Lucia Krč-Turbová sa zúčastnia prípravy na kvalifikačné stretnutia na Majstrovstvá Európy, ktorá začne 11. mája v Košiciach. V lete potom v základnej skupine čakajú na Slovenky basketbalistky zo Slovinska, Luxemburska a Poľska.

 (red) Foto: www.facebook.com/PiestanskeCajky

Populárne články