Connect with us

Šport

Plánované preteky vznášadiel na Sĺňave napokon nebudú

Published

on

Reklama

Vodný motorizmus sa ani po vyše 20 rokoch do Piešťan nevráti. Preteky motorových člnov a vznášadiel sa mali konať v auguste, ich termín však kolidoval kanoistickými Majstrovstvami Slovenska na krátkych tratiach.

th_20100606_9257[2]

Reklama

Prvé podobné podujatie sa konalo v našom meste už v roku 1961, kvôli ochrane prírody sme však mohli zažiť vznášadlá na vodách Váhu a Sĺňavy naposledy v roku 1992. Už túto sezónu sa tam mohli vrátiť, fanúšikovia vodného motorizmu si ale ešte budú musieť počkať.

„Výnimku od životného prostredia na konanie pretekov sme dostali na mesiac august. V tomto mesiaci sme ich mohli organizovať v termíne 16. a 17. august, pretože v ostatných augustových termínoch sa konajú štatutárne preteky na majstrovstvá Európy a sveta,“ vysvetlil Václav Todt z Klub vodného motorizmu a vodných športov Piešťany.

Reklama

V jedinom voľnom augustovom termíne vodných motoristov však budú na Sĺňave Majstrovstvá Slovenska v rýchlostnej kanoistike na krátkych tratiach. „Dostali sme prísľub od funkcionárov kanoistického oddielu TJ Sĺňava, že na budúci rok sú ochotní prispôsobiť termín tak, aby sme mohli usporiadať preteky aj my,“ povedal V. Todt a pokračoval: „Tento rok budeme poriadať Majstrovsvá Slovenska vznášadiel na Oravskej priehrade a v Lhote pri Ostrave.“

Tunajší klub organizuje preteky mimo Piešťan už od roku 1992 napriek tomu majú Piešťanci v tomto športe veľmi dobré výsledky.

Viac sa o histórii vodného motorizmu v Piešťanoch dočítate v článku Jozefa Kráľa.

(red)

Populárne články