Connect with us

Novinky

Trénerom Piešťanských Čajok sa stal Peter Jankovič

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky získali na pozíciu hlavného trénera známeho a skúseného odborníka. Klub z kúpeľného mesta povedie rešpektovaný tréner Peter Jankovič. 41-ročný rodák z Košíc sa s Piešťanskými Čajkami dohodol na ročnej zmluve s následnou opciou.
„Piešťanské Čajky dlhodobo patria medzi top tímy na Slovensku. Svojimi ambíciami, ale i podmienkami a zázemím, ktoré tu je si dokázali získať srdce nejedného fanúšika, hráča, či trénera. Som veľmi rád, že som dostal ponuku a príležitosť viesť družstvo Piešťan. Dúfam, že túto šancu dokážem spätne klubu vrátiť,“ povedal ma margo svojho rozhodnutia prijať ponuku z piešťanského klubu Peter Jankovič.
Od angažovania nového trénera zvučného mena si v Piešťanoch veľa sľubujú. „S Petrom Jankovičom sme podpísali zatiaľ ročnú zmluvu, ale budeme radi ak pôjde aj o dlhodobejšiu spoluprácu. Ide o trénera, ktorý už má toho dosť za sebou a má bohaté skúsenosti z tej najvyššej úrovne basketbalu na Slovensku i na medzinárodnom poli,“ vyjadrila sa na margo nového trénera generálna manažérka Bronislava Borovičková.
Najväčšie úspechy dosiahol P. Jankovič na lavičke družstva Good Angels Košice, ktoré v rokoch 2015-2018 viedol ako hlavný tréner. V slávnej ére košického klubu pôsobil tiež ako asistent trénera Maroša Kováčika. Po konci v Košiciach trénoval jednu sezónu Cegléd v silnej maďarskej lige. Práve z týchto dvoch pôsobísk má Peter Jankovič aj bohaté skúsenosti s medzinárodnými klubovými súťažami Euroligou a Eurocupom. V uplynulých dvoch súťažných ročníkoch viedol mužský tím BKM Lučenec.
Popri práci v klubovom basketbale sa Peter Jankovič dlhodobo angažuje aj pri reprezentačných družstvách Slovenska. V súčasnosti je asistentom trénera Juraja Suju pri ženskej reprezentácii a ako hlavný tréner vedie aj mládežnícky výber SR do 15 rokov. „Tým, že pôsobím pri dvoch reprezentačných družstvách, bolo pre mňa viac prirodzené, že ma to ťahalo späť k ženskému basketbalu. Som vďačný, za pôsobenie v mužskej lige, kde som získal neoceniteľné skúsenosti a možno z toho niečo budem vedieť využiť aj pri ženách,“ pokračoval nový tréner Piešťanských Čajok.
Piešťanské Čajky majú dlhodobo tie najvyššie ambície a nebudú z nich chcieť poľaviť ani smerom do budúcna. „Ešte je skoro rozprávať o tom, čo by sme chceli dosiahnuť. V prvom rade musíme vyskladať tím, ktorý bude konkurencieschopný. Určite spravíme všetko preto, aby sme naplnili ciele, ktoré si neskôr zadáme. Bol by som rád, aby sme mohli posúvať mladé hráčky na vyššiu úroveň basketbalu a aby sme dosiahli aj nejaký veľký úspech, na ktorý už Piešťany dlho čakajú,“ doplnil P. Jankovič.
Pri Piešťanských Čajkám mu bude z pozície asistenta trénera pomáhať Tomáš Kačmarik. Ten prevzal družstvo Čajok tesne pred play-off nedávno skončeného ročníka Niké Extraligy žien a získal s ním strieborné medaile po päťzápasovej finálovej sérii s Ružomberkom. Obaja v minulosti už spolupracovali pri reprezentácii dievčat do 16 rokov.
Zdroj: piestanskecajky.sk Foto: Martin Palkovič

Reklama

Populárne články