Connect with us

Šport

Titul King of Europe Slovakia získal Rumun Calin

Published

on

Reklama

Slovenská časť svetovej série v driftovaní vyvrcholila na piešťanskom letisku v nedeľu 1. júla. Na rozpálenom asfalte bojovalo 32 najlepších európskych drifterov o titul King of Europe Slovakia.

[singlepic id=32313 w=320 h=240 float=right]Rozhodcovia mali v každomm driftbattle 10 bodov, ktoré mali rozdeliť medzi účastníkov battlu. Jazdili sa dve ostré jazdy. Ten kto mal mal vyšší súčet pokračoval ďalej v prípadne nerozhodnosti nasledovala tretia ostrá.

Reklama

Do najlepšej štvorky sa dostali Karkosik (Poľsko), Pekala (Poľsko), Calin (Rumunsko) a Kerényi (Maďarsko). V súboji o tretie miesto sa stretli dvaja poliaci Karkosik a Pekala. V prvej ostrej jazde získal Karkosik 7 bodov Pekala len 3 body v druhej jazde sa to už trochu vyrovnalo a Karkosik dostal 6 a Pekala 4 body. Karkosik teda obsadil tretiu priečku.

V ďalšom súboji si to rozdali Calin a Kerényi, kde Calin získal v prvej jazde 6 bodov a Kerényi 4 body, v druhej jazde sa tento pomer vymenil (4:6), tretiu jazdu vyhral opäť Calin, ale lepšiu telemetriu mal Kerényi a tak sa išla aj štvrtá ostrá, ktorá skončila 5:5. Rumun Calin zvíťazil a stal sa Kráľom drifterov na Slovensku v roku 2012.

Reklama

[nggallery id=1779]

Text a foto: Mário Petlák

Populárne články