Connect with us

Novinky

Szilárd Petényi: Výhodou je súdržnosť kolektívu nášho tímu

Published

on

Reklama

Starší žiaci PFK Piešťany zažívali náročnú jeseň. Hodnotenie celej časti a jarné ciele prezradil tréner U15 Szilárd Petényi. Jesenná bilancia a nelichotivé postavenie v tabuľke /16. miesto/, potvrdzuje stav a obavy funkcionárov, o ktorých sa pri vzájomných konzultáciách a predsezónnych úvahách zacielených na možnosť uspieť v konfrontácii s ostatnými tímami zaoberali. Jednou z hlavných príčin problémov je ročníkové zloženie tímu, pričom až pätnásť hráčov je ročník 2004, sedem je narodených v roku 2003. 

Do novej sezóny tím prešiel výraznou obmenou, je dostatočne široký a bol doplnený o niektorých hráčov z okolia Topoľčian, a práve doplnenie zohralo významnú úlohu v zmysle ako tak konkurovať ostatným tímom. Avšak naďalej pretrváva skutočnosť, že sme výrazne omladení, čo v budúcnosti môže byť výhodou, ale v súčasnosti v meraní síl s družstvami, ktoré disponujú staršími hráčmi, nás to stavia do úplne inej polohy, prevažne čelíme väčšej skúsenosti, zdatnosti, ktorá sa premieta aj prirodzene v zvyšujúcej a dotvárajúcej sa hráčskej kvalite vzhľadom k veku.

Reklama

Aj napriek uvedeným skutočnostiam sme v sezóne neodišli porazení z ihriska 8 krát, čo predstavuje polovicu všetkých stretnutí. Výsledkovo sme sa dokázali presadiť aj proti favorizovaným tímom – Dubnica 1:1, Sereď 2:2, víťazstvo s Lokomotívou TT a v Moravanoch….

Najvýraznejšie pokroky a tímový prejav
Úvodné stretnutia a posledné v hernom prejave nesú výrazne odlišné znaky, postupný nárast sebavedomia, lepšia organizácia a spolupráca najmä v defenzívnej fáze, individuálne výraznejšie zlepšenia niektorých jednotlivcov.

Reklama

Odhliadnuc od výsledkov, herný prejav v oboch fázach je vcelku ucelený, mnohokrát aj s racionálnou myšlienkou ako prekonať obranu súpera, a je založený na snahe kombinovať, čo niekedy zmarí nedokonalá technická stránka hráčov. Taktická vyspelosť a hráčska inteligencia je rôznorodá. Nedostatky však nahrádzame bojovnosťou a dôrazom.

Slabé a silné stránky mužstva
V prípade ak toto mladé mužstvo prevažne tvorené z ,,2004,, uspeje v boji o záchranu, budem považovať za silnú stránku skúsenosť získanú proti starším hráčom. Ďalej je dôležité, že súdržný kolektív nepodľahol frustrácií z neúspešných výsledkov.

Ako slabšie stránky vnímam efektivitu v zakončení a celkovo ofenzívnu fázu, ktorá zaostáva za defenzívnou. Za problematické sa ukazuje rozhodovanie a samotné riešenie pri vzniknutých herných situáciách s možnosťou ohroziť bránu súpera. V niektorých zápasoch bol dobrý výkon s možnosťou aj výsledkovo uspieť zmarený individuálnym zlyhaním jednotlivca v závere zápasu (Prievidza, Topoľčany, Bánovce, Dubnica, Komárno).

Do listiny strelcov sa zapísalo 6 hráčov v poradí – Šimek 6, Vyhlídal 5, Maco 4, Daňhel 3, Kluka 1, Vereš 1

Cielom do jarnej časti je zodpovedne sa pripravovať a urobiť všetko pre záchranu a zotrvanie v 2. lige

MB/TK PFK

Populárne články