Connect with us

Novinky

Piešťany už majú okrem čajok aj labute

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky určite netreba fanúšikom ženského basketbalu výraznejšie predstavovať, málokto však tuší, že v Piešťanoch pôsobí aj tím bielych labutí. Basketbalový klub White Swans vznikol z iniciatívy niekoľkých obyvateliek mesta a jeho hlavným cieľom bolo užiť si pri tomto obľúbenom športe aktívny relax. Aktuálne v celku pôsobí až 14 hráčok a okrem vlastného kouča sa môže pochváliť aj dresmi i pravidelnými tréningami.

Reklama

„Myslím, že naša túžba bola rovnaká ako u každého športovca, ktorí miluje svoju hru. Všetky dievčatá z tímu okrem jednej spoluhráčky v minulosti hrávali basketbal a máme aj dve hráčky, ktoré v minulosti pôsobili v drese Piešťan pred piatimi či šiestimi rokmi. Ostatné sa k basketbalu naopak znovu vrátili po 15 – 20 rokoch, keď ich tento šport bavil ešte za mladi. Všetky čo sme teraz v tíme sme sa predtým poznali,“ vyjadrila sa Monika Rašlová.

Jedna z hráčok zverejnila inzerát a prvé stretnutie sa uskutočnilo začiatkom mája 2017. Okrem iného sa záujemkyne dohodli na čase, ktorí by im vyhovoval a prvé utorňajšie tréningy v priestoroch Základnej školy F. E. Scherera sa mohli začať. Finančné prostriedky na prenájom telocvične investujú z vlastného vrecka, odmenou je im aktívny pohyb a tiež stretávanie s priateľkami. Hráčky sa zúčastňovali podľa toho ako im to časovo vyhovovalo, ale hrávalo sa aj počas leta. I keď väčšina súčasného kádra pôsobí v klube od White Swans od jeho začiatkov niektoré kvôli časovej náročnosti odišli. Družstvo aktuálne tvorí 14 hráčok a má aj svojho trénera.

Reklama

„Zhodli sme sa na myšlienke, že by bolo pre nás dobré mať trénera, keďže sme to začali brať trochu vážnejšie. Našim cieľom sa stala snaha v budúcnosti navštevovať súťaže a zápasy. Jedna spoluhráčka oslovila pána Artuša Ploszeka, jej trénera z detstva, ktorý výzvu prijal a podnes nás trénuje. Sme mu veľmi vďačné, pretože sa s jeho pomocou posúvame vpred a basketbal pre nás predstavuje veľký relax i vytrhnutie z bežnej rutiny práce a povinností v domácnosti,“ dopĺňa Monika Rašlová.

Sen o zápasoch so súperkami si už stihli splniť, pretože nastupujú na priateľské turnaje. Partia aktívnych žien trénuje od novembra 2017 dva dni v týždni, v utorok v čase od 18.00 do 19.00 hodiny, piatkové stretnutie bývajú od 19.30 do 20.30 hodiny. Ak by sa niekto chcel pridať k tímu, dvere bude mať jednoznačne otvorené.

-red/Zdroj a foto: Monika Rašlová, White Swas-

Populárne články