Connect with us

Šport

Štvorkajak s Piešťancom Michálkom získal striebro na Majstrovstvách Európy

Published

on

Reklama

Odchovanec piešťanského kajakárskeho oddielu získal so slovenským štvorkajakom striebro v K4 na 1000 m na Majstrovstvách Európy v nemeckom Brandenburgu. Pre našich reprezentantov je to prvý medailový úspech na vrcholových seniorských pretekoch.

k4

Reklama

Piešťanec Matej Michálek (druhý zľava) je súčasťou štvorkajaku, v ktorom pod vedením trénera Felixa Masára pretekajú Marek Krajčovič, Gábor Jakubík a Viktor Demin. Tejto zostave sa darilo už na juniorských podujatiach. Minulý rok sa stali majstrami Európy aj sveta v kategórii do 23 rokov.

Na šampionáte v Brandenburgu vybojovali v nedeľu 13. júla striebro v K4 na 1000 m, keď ich o 0,355 s predbehli reprezentanti Českej republiky. Tesne za nimi prišli do cieľa Portugalci.

Reklama

„Chalani mali chuť bojovať, na vode sa cítili dobre, povzbudila ich aj medaila Erika Vlčeka s Jurajom Tarrom… Keby nezískali medailu, bolo by to určite sklamanie pre nich. Chalani sa posunuli do špičky, teraz sa tam musia udržať, získavať skúsenosti a azda aj budovať si rešpekt. Už teraz treba zabudnúť na ME, čakajú nás MS v Moskve a to budú zasa úplne iné preteky,“ zhodnotil pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky www.canoe.sk tréner štvorkajaku Felix Masár.

(red) foto: facebook

Populárne články