Connect with us

Šport

Slovakmana vyhral opäť legendárny Petr Vabroušek

Published

on

Reklama

Preteky železných mužov a žien zapísali v sobotu 3. augusta v Piešťanoch ďalší úspešný ročník. Absolútnym víťazom sa stal opäť Čech Petr Vabroušek. Štyridsaťšesťročný triatlonista dokazuje svojimi výkonmi, že vek je len číslo. Medzi ženami dominovala s vysokým náskokom jeho krajanka Simona Křivánková.

Reklama

Petr Vabroušek Foto: E. Budke

Petr Vabroušek je kráľom Slovakmanu. Darilo sa mu na každom jednom ročníku. Tento raz začal tradične pomalšie vo vode, keď sa na cyklistických 180 km vydával zo štvrtého miesta, ale cyklistickú aj bežeckú časť zdolal najrýchlejšie zo všetkých pretekárov. Do cieľa dorazil v čase 8:48:08.3.

Druhý Slovák Michal Holub mu však poriadne dýchal na chrbát. Za víťazom zaostal o 33,4 sekundy najmä vďaka vynikajúcemu behu, ktorým zmazával manko z plávania a cyklistiky. Na treťom mieste dokončil 226 km dlhú trať český pretekár Josef Křivánek.

Reklama

Medzi ženami nemala konkurenciu ďalšia pretekárka zo susedných Čiech. Simona Křivánková zdolala najbližšiu súperku o hodinu a 14 minút.

Štafetám kraľovala zostava SMTA NITRA ELITE v zložení Anton Žáčik, Šimon Žáčik, Peter Žáčik a Pavol Žáčik.

Na trať preteku jednotlivcov sa postavilo 156 pretekárov, z ktorých 144 súboj s 3,8 km plávania, 180 km na bicykli a maratónom, dokončilo. Boli medzi nimi aj Piešťanci štartujúci za klub Black Swans TriClub Piešťany.

Najlepšie sa umiestnil Lukáš Rusnák na 33. mieste. Postihla ho však smola v cyklistike, keď dostal defekt, ktorý sa nedal opraviť a musel čakať na nové koleso. Podľa jeho vyjadrenia tak stratil 47 minút času. Nebyť týchto problémov atakoval by umiestnenie na začiatku druhej desiatky. Na 44. mieste celkového poradia skončil Erik Ferenz, 74. Bohuslav Sosna a na 101. Peter Bohuš.

-th- Foto: E. Budke

Populárne články