Connect with us

Šport

Slovakman láka do Piešťan česko-slovenskú triatlonovú špičku

Published

on

Reklama

Po minuloročnom úspechu sa Slovakman 4. augusta vráti do Piešťan. Novinkou je, že bude súčasťou Majstrovstiev Českej republiky v dlhom triatlone.

[singlepic id=17277 w=320 h=240 float=right]„To k nám určite priláka česko-slovenskú špičku,“ komentovali organizátori dohodu slovenskej a českej asociácie triatlonu, ktorá má posilniť účasť na závodoch v oboch krajinách. Vďaka tomu bude vyhlásený aj Majster Československa a každá asociácia vyhlási Majstra republiky podľa svojich pravidiel.

Reklama

Podujatie Slovakman 226 sa do Piešťan presťahovalo z Nitry minulý rok. Muži aj ženy v rôznych vekových kategóriách plávali vo Váhu (3,8 km), bicyklovali do Červeníka (180 km) a behali po nábreží na Kúpeľný ostrov (42 km). Podobné to bude aj tento rok, diváci však uvidia najlepších triatlonistov Česka a Slovenska. Očakáva sa aj účasť pretekárov z Rakúska, Nemecka, Poľska, Maďarska, Litvy, Švajčiarska, Ukrajiny a Ruska.

Vlaňajšiu atmosféru pretekov aj dobré zázemie v Piešťanoch chválili nie len pretekári, ale aj organizátori. Podľa ich slov, by tentoraz mohlo prísť ešte viac divákov i neprofesionálnych pretekárov, aby Slovakman dopadol ešte lepšie.

Reklama

Pozrite si fotogalériu z minulého roka:

[nggallery id=981]

Text: Martin Palkovič

Populárne články