Connect with us

Šport

Patrik Nemec sa predstaví na Slovakia Ringu

Published

on

Reklama

V rámci Majstrovstiev sveta cestných vozidiel sa na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni 27. až 29. apríla uskutoční tiež európsky pohár cestných vozidiel FIA European Touring Car Cup. Premiéru vo farbách týmu SBN motorsport bude mať pretekár Patrik Nemec z Piešťan, ktorý pôjde na špeciálne upravenom Seat León Cópa.

[singlepic id=28516 w=320 h=240 float=right]„Nebolo vôbec jednoduché dať tento projekt dohromady. Všetko vzniká tak trochu na poslednú chvíľu, ale dokážeme to. Pôjdem s autom Seat León Cópa. Chcel som pôvodne štartovať s čistokrvnou špecifikáciou auta S2000, bohužiaľ sa nám ju nepodarilo zaistiť. Tento Seat je však tiež veľmi špičkové vozidlo, čo dokázali jazdci už pri úvodnom kole v Monze,“ okomentoval projekt Patri Nemec.

Reklama

Piešťanský jazdec sa pred zrakmi slovenských fanúšikov predstaví vo farbách českého tímu SBM motorposrt, ktorý sa na projekte po technickej stránke podieľa so spoločnosťou Automedia s. r. o. Tá sa v uplynulých rokoch starala o štarty Patrika Nemca v Škoda Octavia Cupe. Seat León Cópa pochádza z nemeckej dielne Matheise Thila.

„Pred štartom ma čaká ostrý test so Seatom z dielne môjho tímu. Mechanici budú mať náš León k dispozícii od štvrtka tohto týždňa. Auto celé prehliadnu a pripravia základné nastavenia. Zrejme spravíme nejaký shakedown, ale na trať na Slovakia Ring sa pozriem zrejme až v piatok pri oficiálnych voľných tréningoch. Nemala by to byť veľká nevýhoda, pretože okruh i auto poznám. Chcel by som skončiť čo najlepšie,“ zhrnul svoje plány Patri Nemec.

Reklama

Text: ts Foto: patriknemec.com

Populárne články