Connect with us

Šport

Sĺňava patrí v auguste rýchlostnej kanoistike

Published

on

Reklama

V auguste patrí Sĺňava rýchlostným kanoistom. Druhý víkend v mesiaci sa tu konali Majstrovstvá Slovenska na krátkych tratiach, týždeň na to tradičný Pohár SNP a poslednú augustovú sobotu sa uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v maratóne, ktoré budú pre singlistov kvalifikáciou na majstrovstvá sveta koncom septembra v Kodani.

Majstrovstiev Slovenska na krátkych tratiach sa zúčastnilo 18 slovenských klubov. Pretekári z domáceho klubu z  TJ Sĺňava si na pretekoch vybojovali peknú zbierku medailových umiestnení. V K1 kadetov na 1000 m skončil Alexander Bóri tretí. Na rovnakej trati medzi kadetkami bola Romana Mikušová druhá.  V K2 kadetov na 1000 m vytvorili spoločnú posádku Piešťanec Alexander Bóri a  Zoltán Kiss zo Šamorína a vybojovali si striebornú medailu. Alexander bol taktiež členom víťaznej juniorskej K4 na kilometrovej trati. V juniorskej K2 na 1000 m sa do lode spoločne posadili domáci Eduard Rebro a Daniel Szokol z Komárna a získali bronzové medaily. V K4 juniorov na tisícke sa majstrami slovenska stali Piešťanci Jerguš Jacko a Filip Valo, ktorý pádlovali spolu s Tiborom Linkom zo Šamorína a Denisom Myšákom z Novák. Na treťom mieste skončila čisto domáca posádka Gavora, Vida, Kačic, Žlnay.  Romana Mikušová spolu s Lenkou Oršulovou z Novák vyhrali K2 junioriek. V K4 mužov na kilometri finišovali Luboš Hložka, Matej Kačic, Michal Jacko a Adam Lešundák na treťom mieste.

Reklama

V sobotu  si pretekári zmerali sily na 500 metrovej vzdialenosti. V K1 kadetiek získala Romana Mikušová striebornú medailu. Samuel Šebo sa stal v K1 medzi 13-ročnými chlapcami majstrom Slovenska. V K1 juniorov skončil Filip Valo druhý, v C1 kadetov Michal Lenický tretí. C1 junioriek vyhrala domáca Hana Mikéciová. V K2 kadetiek vyhrala Romana Mikušová s  Lenkou Oršulovou z Novák. V C2 kadetov bol Michal Lenický s Michalom Bertom z ŠKP Bratislava druhý. Strieborné medaily získali aj Filip Valo a Jerguš Jacko v K2 juniorov. Romana Mikušová pridala ešte titul v K4 kadetiek.

Nedeľa patrila šprintom na 200 m. Titul majstra si v K1 kadetov vybojoval Alexander Bóri, medzi kadetkami Romana Mikušová a juniormi Filip Valo. V K1 13-ročných chlapcov vybojoval Samuel Šebo striebornú medailu. Michal Lenický bol v C1 kadetov tretí. Romana Mikušová získala titul aj v K2 kadetiek  na najkratšej trati. Podobne si počínal aj Filip Valo s Jergušom Jackom medzi juniormi. C1 junioriek vyhrala Hana Mikéciová. Alexander Bóri k titulu z K1 pridal aj druhé miesto z K2 a K4. Strieborné medaily získala tiež K4 juniorov Gavora, Vida, Kačic, Žlnay. K4 mužov Luboš Hložka, Matej Kačic, Michal Jacko a Adam Lešundák skončila tretia.

Reklama

O týždeň neskôr 17. a 18. augusta sa uskutočnil tradičný Pohár SNP. Piešťanci aj na týchto pretekoch dosiahli viacero umiestnení na stupňoch víťazov. C1 junioriek na 1000 m vyhrala Hana Mikéciová.  K2 kadetiek na 1000 m aj 200 m vyhrali Romana Mikušová a Lenka Oršulová. Na 200 m trati v K2 kadetov boli najrýchlejší Alexander Bóri a Szolt Kiss a Bóri vyhral aj K1 kadetov.  K1 juniorov  na najkrajšej kajakárskej vzdialenosti vyhral Filip Valo a spolu s Jergušom Jackom vyhrali aj K2.

[nggallery id=2449]

Autor: db Foto: Tomáš Hudcovič

 

 

Populárne články