Connect with us

Novinky

ŠK KAJAK Moravany nad Váhom rozbehol projekt pre telesne postihnutých športovcov, deti i dospelých

Published

on

Reklama

Športový klub KAJAK Moravany nad Váhom tento rok spustil projekt pre telesne postihnutých športovcov, deti i dospelých. Myšlienka venovať sa nielen zdravým deťom vznikla po niekoľkých rokoch práce s mládežou. Základom bolo sprístupniť všetky priestory aj pre telesne postihnutých či už športovcov, alebo aj všetkých ostatných, ktorí by si chceli vyskúšať či už jazdu na kajaku, alebo len previezť sa na člne a vyskúšať si tak atmosféru, akú zažívajú vodáci dennodenne. Veľkou pomocou pri realizácii debarierizácie bol projekt SPP – Spoločne pre Slovensko, kde vodáci pomocou verejného hlasovania získali bezbariérové mólo.

IMG_3765

Reklama

Do projektu sa zapojila aj poisťovňa Dôvera prostredníctvom Nadácie pre deti Slovenska, ktorá poskytla finančnú pomoc na zakúpenie športového náčinia pre telesne postihnutých športovcov. Debarierizáciu celých priestorov z časti sponzorsky realizovala firma Daxtav, a významnú podporu poskytol tiež Zväz telesne postihnutých športovcov a Slovenský paralympijský výbor. V súčasnej dobe sú už všetky priestory prístupné aj pre vozíčkarov. Išlo o veľký projekt, ktorého realizácia trvala niekoľko mesiacov, ale vynaložená snaha sa určite oplatila. Už tento rok navštívilo lodenicu niekoľko telesne postihnutých záujemcov o tento šport. Tí odvážnejší si vyskúšali jazdu aj na kajaku, zajazdili si na trenažéri, či sa len povozili na turistickom kanoe. Traja najvytrvalejší športovci sa počas letných mesiacov zapojili aj do tréningového procesu a odmenou im bola radosť zo samostatnej jazdy na kajaku.

titulka

Reklama

„Projekt debarierizácie, vniesol do lodenice Paráda nový aspekt a poukazuje na to, že telesne postihnutí ľudia v našom okolí dokážu rovnako ako ich rovesníci plnohodnotne žiť svoj život. Ak máte vo svojom okolí niekoho, kto aj napriek svojmu hendikepu chce robiť veci, ktoré ho bavia, priveďte ho do našej lodenice, radi ho s týmto krásnym športom zoznámime. V našej lodenici pracujeme už 7 rokov s mládežou, učíme ich mať radosť z pohybu, z vody, z prírody. Deti si medzi sebou našli priateľov, pomáhajú si a trávia spolu takmer všetok voľný čas. Šport a dokonca keď je v tak krásnej prírode, akú priehrada Sĺňava ponúka, nielen zoceľuje telo po fyzickej stránke, ale poteší aj dušu po náročnom dni v škole či v práci,“ povedal Igor Valo, predseda ŠK KAJAK.

Bližšie informácie o klube nájdete na www.skkajak.sk, na facebookovej stránke či na tel.čísle 0905 841 871

thumb_DSC_8040_1024

thumb_DSC_8065_1024 thumb_DSC_8056_1024IMG_3833-Športový klub KAJAK-

Populárne články