Connect with us

Šport

Silvestrovský beh s rekordným počtom účastníkov. Prekoná pri jubileu tisícku?

Organizátori Silvestrovského behu medzi piešťanskými mostami oznámili po skončení jeho 59. ročníka, že prekonali rekord v počte účastníkov. V sobotu 30. decembra sa na štart postavilo spolu 743 pretekárov v rôznych kategóriách.

Published

on

Reklama

 

Hlavný pretek na 10 km ovládol Marek Kubík v čase 35:29. Druhý Tomáš Jakubík zaostal o 50 sekúnd a do cieľa dobehol, keď na časomiere svietilo 36:19. Tretí skončil slovenský reprezentant vo veslovaní, domáci Peter Strečanský. Ten zvládol desať kilometrov za 36 minút 25 sekúnd.

Reklama

Medzi ženami zvládla 10 km najrýchlejšie Jarmila Hastíková od susedov z Českej republiky. Jej čas bol 40 minút jedna sekunda. Druhá skončila Dominika Bednáriková v čase 42:06 a tretie miesto zaknihovala pretekárka z Anglicka, Jessica Holley. Jej dosiahnutý čas je 44:18.

Celkovo sa na Silvestrovský beh prihlásilo 817 účastníkov. V realite sa na štart potom postavilo 743 z nich a do cieľa ich dobehlo 734.

Reklama

Silvestrovský beh v Piešťanoch bude v nasledujúcej sezóne oslavovať jubileum 60. rokov. Organizátori už teraz premýšľajú čím by ho urobili adekvátne zaujímavým a výnimočným. Čo myslíte, podarí sa im prekonať rekord v účasti napríklad číslovkou 1000?

Výsledky ďalších kategórií Silvestrovský beh 2023:

Kompletné výsledky nájdete tu.

 

-th- Výsledky: https://sportsoft.cz/  Foto: František Baniat

Populárne články